Uprkos brojnim ponudama Dušan Tadić ostao u Amsterdamu 1Foto: EPA-EFE OLAF KRAAK

Najbolji srpski fudbaler Dušan Tadić produžio je ugovor sa Ajaksom do 2023. godine, ali će u klubu ostati i posle toga, najmanje do 2026. godine.

Kako je saopšteno, Tadić je aktuelni ugovor koji je isticao 2022, produžio za još jednu sezonu, kada će imati 35 godina i završiti karijeru, a potom će još tri godine „učiti trenerski zanat“.

Tadić je prošle sezone bio najzaslužniji za duplu krunu u Holandiji i Dogovoreno je da srpski reprezentativac i nakon toga ostane u Ajaksu, najmanje do leta 2026. Na zvaničnom klupskom sajtu je navedeno da će Tadić u tom periodu početi da se sprema za trenersku karijeru, a naknadno će biti rešeno da li će paralelno i igrati, odnosno kakva će tačno biti njegova uloga.

– Da, to je plan. Voleo bih da budem trener posle kraja karijere. Videćemo, moram da idem korak po korak. Najvažnije je da sada ostvarimo dobre rezultate. Uvek sam voleo filosofiju Ajaksa, način klupskog razmišljanja. Zbog toga sam i ovde. Nadam se da će jednog dana, ako budem trener, moj tim igrati kao Ajaks – rekao je Tadić.

Tadić je u Amsterdam stigao prošlog leta iz Sautemptona za 11,5 miliona evra i zablistao već u prvoj sezoni u dresu Ajaksa, postigavši 38 golova i namestivši 24 pogotka na 56 utakmica u svim takmičenjima. Sa „kopljanicima“ je osvojio duplu krunu u Holandiji i igrao polufinale Lige šampiona, a zbog svega nabrojanog nedavno je dobio unosnu finansijsku ponudu iz Kine. I odbio je, pokazavši da nije sve u parama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari