Uputstvo za navijače Sent Luisa: Ne možete na stadion ni u Mesijevom dresu iz Grandolija! 1Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Dres argentinske fudbalske zvezde Lionela Mesija je posebna grana ekonomije.

Prošle godine, a na njenom zalasku je Argentina postala svetski prvak na Mundijalu u Kataru, kopije su prodate za 130 miliona dolara.

I dok je igrao u Barseloni i zatim u Pari Sen Žermenu taj suvenir u klupskim dućanima je donosio veliki prihod za kasu i španskog i francuskog tima. Ruke već trlja i Majami iz američkog sokera, u koji je nedavno prešao.

Sasvim je sigurno da je dres s njegovim prezimenom na poleđini opčinio i ponekog navijača Sent Luisa da nepovratno zavuče prste u novčanik. U njemu, međutim, nije mogao na stadion kad su se onomad u MLS ligi u Misuriju sreli debitant u takmičenju i klub čiju će pink majicu argentinski as prvi put obući u petak, u Fort Loderdejlu, protiv Kruz Azula iz Sijudad Meksika, na meču u Kupu ligaša, godišnjim susretima timova iz SAD s timovima iz komšiluka (u toj grupi je i Atlanta).

Sent Luis je uoči utakmice, u kojoj je pobedio s 3:0 (2:0), istakao obaveštenje za svoje pristalice, stavljajući im na znanje da neće moći na tribine ne samo u Mesijevom dresu iz Majamija nego i ako su to boje Argentine, Pari Sen Žermena, Barselone, Njuels Old Bojsa pa čak i Grandolija iz Rosarija, na čija je vrata budući virtuoz pokucao s četiri godine.

Stadion u Sent Luisu je bio dupke pun – 22.423 duše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari