Urošević se ne plaši strašnog Kelna: Značio bi nam i bod, ali idemo na pobedu 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Kapiten Partizana tvrdi da se ekipa stabilizovala pred sutrašnji duel Lige konferencije sa rivalom iz Nemačke (21.00).

Mada Keln dolazi iz jednog od pet najjačih nacionalnih fudbalskih prvenstava Evrope, a Partizan ima samo jednu pobedu iz devet susreta sa rivalima iz Bundeslige, Slobodan Urošević nije pesimista.

„Dovoljno je reći da oni igraju Bundesligu, a mi Superligu… ali, potrebne su nam takve ekipe i utakmice. Da se izmerimo, uporedimo i vidimo gde smo u odnosu na najjače.

Kao što je bio slučaj sa francuskom Nicom u prošlom kolu“, kaže predvodnik seniorske postave iz Humske, koji je sa svojom „družinom“ u septembru otkinuo bod pomenutom članu Lige 1 (1:1)

„Teško je reći da nam u njihovoj igri nešto više odgovara ili ne odgovara u odnosu na prethodnog protvnika. Uostalom, bitno je da mi budemo pravi i maksimalni, iako igramo na terenu izvanrednog rivala.

Možda najboljeg s kojim smo imali posla u poslednje vreme. Videćemo koliko će nam Keln dozvoliti…, međutim pitamo se i mi. Pokušaćemo da nametnemo naš stil i vratimo se s pozitivnim rezultatom“, razmišlja levi bek crno-belih.

Minulog vikenda su „Jarčevi“ bili bolji od Borusije iz Dortmunda, dok su izabranici Gordana Petrića dobili derbi sa Vojvodinom. Reklo bi se neuporedive stvari.

„Jasno je da iz kola u kolo igraju teže utakmice od nas, pa opet, nama je poslednja pobeda vratila samopouzdanje posle bolne i prerane eliminacije iz Kupa Srbije“.

Navijači crno-belih odmah bi „potpisali“ nerešen rezultat protiv sedmoplasiranog bundesligaša, ne i Urošević.

„Značio bi nam i bod, svakako, ali ne bih pristajao unapred na tako nešto. Idemo na pobedu, pa kako bude“, zaključuje iskusni defanzivac, sa dužim stažom u Humskoj 1.

 

Grupa D

1. Keln 4

2. Partizan 2

3. Nica 2

4. Slovacko 1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari