US Open neće da olakša Đokoviću 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Prema trenutnoj regulativi, u SAD mogu ući samo vakcinisani stranci, a Njujork Tajms tvrdi da srpski teniser neće biti izuzetak.

Mada može štošta da se promeni do 29. avgusta i početka zadnjeg grend slema u sezoni, američka javnost se uveliko bavi eventualnim učešćem Novana Đokovića na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država u tenisu.

Tako je ugledni dnevnik objavio da kao stranac necepljen protiv korona virusa, u ovom trenutku, ne bi mogao da uđe na teritoriju SAD, ali i podseća da bi taj problem mogao biti prevaziđen davanjem medicinskog izuzeća osvajaču 20 GS titula.

Međutim, isti izvor tvrdi da organizatori US Opena i, još više, Teniski savez SAD (USTA), nisu raspoloženi da se na taj način zauzmu za Đokovića.

„Pratićemo regulative Vlade i CDC-a“, prenosi Njujork Tajms reči izvršnog direktora USTA Lua Šera.

U slučaju da se ovo ispostavi kao tačno, a postojeći antikovid propisi ostanu na snazi, Novak bi još jednom platio visoku cenu svog izbora da ne primi nijednu vakcinu protiv virusa koji je odneo milione života širom sveta.

Prvo je propustio Australijan open na početku sezone, a onda i Masterse u Indijan Velsu i Majamiju, što ga je koštalo dobre forme, trofeja, bodova, turnirskih zarada pa i pojedinih sponzorskih ugovora.

U slučaju da ipak ode na US Open, kao njegov prošlogodišnji finalista, branio bi 1.200 bodova.

Đoković je pobednik US Opena bio 2011, 2015. i 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari