USA Today: Tri razloga da navijate za Hrvatsku 1Foto: EPA EFE/ RONALD WITTEK

„Sjedinjene Američke Države ne igraju na Svetskom prvenstvu, Leonel Mesi i Kristijano Ronaldo su ispali pa verovatno tražite za koga navijati u završnici takmičenja. Hrvatska je fantastičan izbor“, poručuje USA Today svojim čitaocima piše RTCG.

Amerikanci navode tri razloga zašto bi oni koji ne navijaju za Hrvatsku trebali to početi od četvrtfinala.

– Hrvatska nikad nije igrala finale Svetskog prvenstva. Najbliže tome bila je 1998. kada je izbacila Nemačku na putu do finala gde je zaustavljena od kasnijeg prvaka Francuske. Osvajanjem grupe D Hrvatska u Rusiji ima lakši ždreb i favorit je na putu do finala, za koje bi mogla igrati protiv Engleske, navodi novinar Nick Schwartz prvi razlog zašto bi Amerikanci trebali navijati za Hrvatsku.

„Drugi razlog je što je Hrvatska uzbudljiva za gledanje. To je jedina reprezentacija koja je zabila po najmanje dva gola u svakoj utakmici grupne faze. I zabija na različite načine – iz kornera, prekida, igre…“ navodi se na sajtu USA Today, prenosi RTCG.

Kao treći razlog ovaj američki list navodi fudbalera Luku Modrića.

„Bez Ronalda i Mesija, došlo je Modrićevo vreme. Ovaj virtuoz je godinama ključni igrač Reala, ali sada je u poziciji da sa neverovatno talentovanom Hrvatskom napravi nešto jako veliko.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari