Uspešan nastup srpskih veslača na Svetskom kupu u Lucernu 1Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Završna regata Svetskog kupa u veslanju održana je u švajcarskom Lucernu, gde je nastupilo šestoro veslača iz Srbije u četiri kategorije – muški dvojac, muški dubl skul, kao i ženski i muški skif.

Po rečima Dušana Kovačevića, predsednika Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije, u Švajcarskoj su ostvareni dobri rezultati.

−Naš dvojac (Martin Mačkovič i Miloš Vasić) bio je četvrti i sa tim je rezultatom u šansi za osvajanje medalje na predstojećem Svetskom prvenstvukao i na Olimpijskim igrama, koje će se održati 2024. godine. Dve posade skifa su na granici kvalifikacione norme za odlazak na Olimpijske igre. Jovana Arsić je bila deseta kao i Nikolaj Pimenov, a kvalifikaciona norma za odazak na Olimpijske igre je deveto mesto. Dubl skul sa posadom Aleksandar Filipović i Aleksandar Beđik zauzeo je šesnaestu poziciju u Lucernu, a kvalifikacija za odlazak na Olimpijadu je
jedanaesto mesto – izjavio je predsednik IO VSS.

On dodaje da su srpski veslači bili konkurentna u mnogim disciplinama.

−Takmičenje je bilo izuzetno jako, sa veoma velikim brojem timova i oštrom konkurencijom u brojnim diciplinama, što je očigledno najava predstojećeg Svetskog prvenstva koje će se održati na Adi Ciganliji početkom septembra ove godine – izjavio je Dušan Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari