U kom smeru će se dalje odvijati šampionska trka u velikoj meri zavisiće od današnjeg duela na Karaburmi. Pobeda nad OFK Beogradom bi fudbalere Crvene zvezde ostavila tu gde jesu- na i dalje pristojnoj udaljenosti u odnosu na Partizan, eventualni remi ili čak novi poraz ne samo da bi produbio ionako izraženu krizu, već bi i definitivno omogućio komšijama iz Humske da ozbiljno razmišljaju o tituli.

U kom smeru će se dalje odvijati šampionska trka u velikoj meri zavisiće od današnjeg duela na Karaburmi. Pobeda nad OFK Beogradom bi fudbalere Crvene zvezde ostavila tu gde jesu- na i dalje pristojnoj udaljenosti u odnosu na Partizan, eventualni remi ili čak novi poraz ne samo da bi produbio ionako izraženu krizu, već bi i definitivno omogućio komšijama iz Humske da ozbiljno razmišljaju o tituli. Sigurno je da Milovanović i drugovi ne žele da ponovo budu vest dana, ali isto tako da pred sobom imaju mnogo, mnogo težak zadatak, tim pre što i „romantičari“ nameravaju da iz ovog duela izađu sa bodovima, koji bi im garantovali ne samo sigurno mesto u prvoj „šestorci“ Superlige već i poprilično završen posao oko plasmana na treće mesto.

101. duel „romantičara“ i crveno-belih

Današnji meč na Karaburmi biće 101. prvenstveni duel OFK Beograda i Crvene zvezde. Crveno-beli su do sada ostvarili 51 pobedu, rivali su 26 puta odigrali remi, dok su „romantičari“ slavili u 23 utakmice uz gol razliku 198:117. Šampion iza sebe ima šest uzastopnih pobeda, jesenas na Marakani je bilo 1:0 za Zvezdu, ovim rezultatom su 23.11.2003. godine crrveno-beli i poslednji put poraženi od OFK Beograda na Karaburmi.

– Na ovaj meč gledamo kao na utakmicu godine. OFK Beograd je dobro organizovana ekipa, veoma opasna iz prekida. Ne mogu nas iznenaditi, znamo koliko mogu. Siguran sam da će neki tehnički element, pojedinačna inspiracija odlučiti utakmicu. Moramo ponoviti drugo poluvreme meča protiv Čukaričkog, u stvari treba da budemo još bolji i ofanzivniji. Želim fajtere na terenu, probaću da napravim mentalno ofanzivnu ekipu – kaže šef stuke crveno-belih Boško Đurovski.
Bajevićev naslednik će na raspolaganju imati sve igrače, a kako sam kaže još uvek nije siguran kojoj jedanaestorici će ukazati poverenje.
– Nisam doktor psihologije, ali činjenica je da psihološki momenat ne određuje iskustvo igrača, to je pitanje karaktera. Posedujemo igrače koji su u tom smislu jaki, kao što je Milovanović, Koroman, Trišović… To je bitno za ekipu i naravno takvi igrači su potrebni na terenu. Raduje i to što će Burzanović biti u konkurenciji za tim – ističe Đurovski.
Bivši fudbaler OFK Beograda, reprezentativac iz redova Zvezde Ognjen Koroman još uvek za crveno-bele nije pružio partiju vrednu pomena, te na gostovanje na Karaburmi gleda kao na prvi trenutak da se to promeni. „Dosta toga ne štima, nepovezani smo, nekolicina igrača među kojima sam i ja nije dovoljno fizički spremna. Tražim samo malo strpljenja, jer sam siguran da ću uskoro biti pravi. Ova utakmica će možda biti i odlučujuća u borbi za titulu. Jesam igrao za OFK Beograd, ali je ovo situacija kada se emocije ostavljaju po strani“, istakao je Koroman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari