Vahid Halilhodžić odveo Maroko na Mundijal, pa dobio otkaz pre početka šampionata: Fudbal mi se zgadio 1Foto: EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL

Bivši reprzentativac Jugoslavije, bosansko-hercegovački trener Vahid Halilhodžić, tri godine je stvarao reprezentaciju Maroka i sa njom izborio plasman na Mundijal, ali je smenjen neposredno pred početak turnira u Kataru.

Razlog za smenu bilo je to što Halilhodžić nije želeo da u ekipu uvrsti najveće zvezde Hakima Ziječa i Nusaira Mazrauija.

Sa njegovim zamenikom Validom Regraguijem Maroko je stigao do polufinala šampionata, a u razgovoru za „Avaz“ Halilhodžić je rekao da neće gledati duel njegovih bivših igrača protiv Francuske, koji se igra u sredu (20.00).

„Bolje mi je da ništa ne pričam. Kao da nisam bio tu tri godine, kao da nisam radio s njima, kao da nisam nijednu pobedu napravio s njima! Sve mi se to zgadilo, više nemam volje da pričam o fudbalu! Niko neće ni da kaže, sport je to, ne može čovek za deset dana napraviti ono što se može za tri godine uraditi“, izjavio je Halilhodžić.

Vahid Halilhodžić odveo Maroko na Mundijal, pa dobio otkaz pre početka šampionata: Fudbal mi se zgadio 2
Foto: EPA-EFE/JALAL MORCHIDI

 

Legenda mostarskog Veleža kaže da je ogorčen, jer je učešće na Mundijalu u Kataru trebalo da bude kruna njegove trenerske karijere.

„Rezultat u fudbalu se postiže radom. Ja sam radio tri godine! Osetio sam da to mogu napraviti! Da je ekipa spremna, da su svi željni toga. Sada me ljudi zovu iz Amerike, Kanade, Egipta, Japana, Afrike… ne znam više šta da kažem. To je bila moja zadnja misija, da maestralno zaokružim sve to, međutim, sve je krenulo naopako. Ali to je tako, takav sam tip i nije mi ni prvi put“.

Halilhodžić je 2010. sa Obalom Slonovače i 2018. sa reprezentacijom Japana uspevao da izbori učešće na Svetskim šampionatima u Južnoj Africi i Rusiji, ali je, takođe, dobijao otkaz pre početka Mundijala.

„Sve me u životu propratilo i rat i sve. Ne znam kako će ovo izaći, treba živeti dalje, imam familiju, ima male dece koju obožavam i to mi ublažava sve. Malo sam utakmica i gledao”, izjavio je Halilhodžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari