Vakcina, možda, uslov za sve grend slemove 1EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Prema saznanjima novinara Forbsa, Adama Zagorije, organizatori Vimbldona i Rolan Garosa razmišljaju da slede primer ograničenja na Australijan openu.

„Moguće je da će Rolan Garos i Vimbldon takođe pratiti isti trend i usloviti vakcinama učesnike turnira, što znači da bi Australijan open mogao da pokrene domino efekat“, napisao je on na svom Tviter nalogu

Za sada je izvesno da vlasti Melburna, grada domaćina uvodnog sezonskog grend slema, odnosno države Viktorija, neće dozvoliti učešće nikome ko nije potpuno vakcinisan protiv korona virusa, dok se dvonedeljni karantin za necepljene na kovid 19 samo nezvanično spominje kao alternativno rešenje.

U međuvremenu su se takmičari i takmičarke podelili na one koji u vakcinisanju vide spas i one koji izričito odbijaju da se podrvrgnu istom ili jednostavno ne žele da se izjašnjavaju o ličnim odlukama vezanim za sopstveno zdravlje, pa sportski svet radoznalo čeka 6. decembar. Do tada traju prijave za AO open, odnosno pravljenje spiskova aktera prvog turnira iz kategorije 2.000 (bodova) u 2022. godini.

Ako pristane na postavljene uslove, branilac trofeja i devetostruki pobednik takmičenja Novak Đoković imaće novu priliku da osvajanjem 21. grend slem titule pobegne njegovim večitim rivalima Rodžeru Federeru (20) i Rafaelu Nadalu (20), koji su već mesecima na bolovanju.

Australijan open počinje 17, a završava se 30. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari