Valensija odvodi Barseloninog đaka 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Jedan od ciljeva Ćavija po preuzimanju kormila Barselone jeste i sređivanje igračkog kadra. Posao vezan za kadrovsko proređivanje sopstvenih redova ne ide željenim ritmom kojim su se nadali u Barsi, ali su poslednjih dana ipak uspeli da u određenoj meri rasterete budžet za plate. Posle pozajmice Kutinja Aston Vili, na sličan način Barsa će se rastati i sa Oskarom Mingezom.

U pitanju je đak Barselonine škole, čuvene La Masije, koji ipak, uprkos turbulentnom periodu na Kamp Nou, nije uspeo da dokaže talenat na najvišem mogućem nivou.

Mingeza je pokrivao pozicije desnog beka i desnog štopera, međutim ni na jednom mestu se nije pokazao kao pouzdano rešenje za Barsinu, hronično već, poroznu odbranu.

Ronald Kuman, Ćavijev prethodnik, imao je, čini se, najviše poverenja u Mingezu, međutim po dolasku mladog stručnjaka 23-godišnji fudbaler imao je sve manje prostora da se nametne.

Valensiji su potrebna sveža rešenja u odbrani; nije poznato da li će „slepi miševi“ imati pravo kupovine na leto, ukoliko Mingeza bude zadovoljio ukuse trenera Himeneza Bordalasa.

U Barseloni uveliko rade na rasterećivanju igračkog kadra; osim Kutinja, nedavno se sa pozajmice u bečki Rapid vratio Jusuf Demir, a španske novine pišu da su u sličnim pozicijama i Seržinjo Dest, Memfis Depaj, golman Neto, iskusniji od prezimenjaka De Jong.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari