Valerijen Vukosavljević trudna do medalja 1 EPA-EFE/YOAN VALAT

Supruga srpskog košarkaša Filipa Vukosavljevića krila od saigračica i protivnica da će postati majka.

U razgovoru za „France TV info“ Valerijen Vukosavljević otkrila je da je utakmice sa Srbijom, u izgubljenom finalu nedavnog prvenstva Evrope i meču za treće mesto na tek završenim Olimpijskim igrama odigrala sa plodom u utrobi.

– Nisam se uplašila, naprotiv bila sam veoma srećna kada sam čula lepe vesti, jer smo suprug i ja to planirali. Pošto sam sportista moj ginekolog je rekao da neće biti problema da treniram tri i po meseca u trudnoći. I da mogu da igram EP i Igre.

Od pre dve godine zakonita žena srpskog košarkaša Filipa Vukosavljevića o svojoj (rizičnoj) odluci obavestila je stručni štab i medicinski tim nacionalnog tima.

– Selektorka mi je rekla da računa na mene ako je sve u redu u medicinskom smislu, a imala sam i pristanak našeg saveznog lekara. Bilo mi je potrebno da znaju, jer nikada ne znate šta može da se dogodi.

U isto vreme, odlučila je da celu priču prećuti curama sa kojima se (iz)borila za odličja na dva velika takmičenja.

– Bojala sam se da će se saigračice, pa čak i rivali, na terenu drugačije ponašati prema meni. Ne bih to baš smatrala fer.

Zanimljivo je kako je hrabra Valerijen sakrila trudnoću.

– Zbog anti-kovid mera nismo se, kao obično, tuširale kao tim u svlačionici. Vratile bismo se u hotel, a ja bih to obavila u svom kupatilu – objasnila je gospođa Vukosavljević.

Pre nje i je kapitenka srpske selekcije Jelena Bruks igrala prilično drugo trudna i na pripreme za prvenstvo Evrope 2019. godine došla samo dva i po meseca posle porođaja, da bi na turniru preko dana trenirala i igrala mečeve, a noći provodila u hotelskoj sobi sa sinom Mateom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari