Valerijen Vukosavljević trudna do medalja 1 EPA-EFE/YOAN VALAT

Supruga srpskog košarkaša Filipa Vukosavljevića krila od saigračica i protivnica da će postati majka.

U razgovoru za „France TV info“ Valerijen Vukosavljević otkrila je da je utakmice sa Srbijom, u izgubljenom finalu nedavnog prvenstva Evrope i meču za treće mesto na tek završenim Olimpijskim igrama odigrala sa plodom u utrobi.

– Nisam se uplašila, naprotiv bila sam veoma srećna kada sam čula lepe vesti, jer smo suprug i ja to planirali. Pošto sam sportista moj ginekolog je rekao da neće biti problema da treniram tri i po meseca u trudnoći. I da mogu da igram EP i Igre.

Od pre dve godine zakonita žena srpskog košarkaša Filipa Vukosavljevića o svojoj (rizičnoj) odluci obavestila je stručni štab i medicinski tim nacionalnog tima.

– Selektorka mi je rekla da računa na mene ako je sve u redu u medicinskom smislu, a imala sam i pristanak našeg saveznog lekara. Bilo mi je potrebno da znaju, jer nikada ne znate šta može da se dogodi.

U isto vreme, odlučila je da celu priču prećuti curama sa kojima se (iz)borila za odličja na dva velika takmičenja.

– Bojala sam se da će se saigračice, pa čak i rivali, na terenu drugačije ponašati prema meni. Ne bih to baš smatrala fer.

Zanimljivo je kako je hrabra Valerijen sakrila trudnoću.

– Zbog anti-kovid mera nismo se, kao obično, tuširale kao tim u svlačionici. Vratile bismo se u hotel, a ja bih to obavila u svom kupatilu – objasnila je gospođa Vukosavljević.

Pre nje i je kapitenka srpske selekcije Jelena Bruks igrala prilično drugo trudna i na pripreme za prvenstvo Evrope 2019. godine došla samo dva i po meseca posle porođaja, da bi na turniru preko dana trenirala i igrala mečeve, a noći provodila u hotelskoj sobi sa sinom Mateom.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Valerijen Vukosavljević trudna do medalja”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.