Van hotela samo po pet sati 1Foto: EPA-EFE/ DAVE HUNT

Da bi mogli da učestvuju na prvom grend slemu u sezoni (8-21. februar), odnosno ATP kupu pre toga (1-5), učesnici dva velika i važna turnira u pojedinačnoj/dubl konkurenciji, odnosno u kategoriji nacionalnih selekcija, morali su već da dođu u Australiju, kako bi na vreme odradili obavezni dvonedeljni karantin u zemlji sa strogim merama u borbi sa korona virusom.

Tako su istim avionom, na čarter letu iz Barselone, pod maskama stigli prvi reket sveta i branilac titule na oba takmičenja Novak Đoković (Srbija) i poraženi u finalu prošlogodišnjih izdanja AO opena i ATP kupa, drugoplasirani na ATP listi Rafael Nadal (Španija), zajedno sa njihovim sve žešćim i opasnijim konkurentom, sa treće pozicije u svetskom poretku tenisera, Dominikom Timom (Austrija).

Sva trojica su prošla i obavezne medicinske kontrole pre nego što su sa aerodroma u Adelejdu sprovedeni u hotelski smeštaj.

Isti će im biti i više od doma, jer obavezni protokol ponašanja predviđa boravak od najmanje 19 sati u „balonima“, dok preostalih pet smeju da iskoriste samo na transport do terena i treniranje.

Pri čemu društvo mogu da im prave samo malobrojni članovi timova, je su morali da pristanu na smanjenu ekipu saradnika u vreme nastupa na ovom kontinentu.

Inače, Đoković i njegove pomenute kolege prvo će igrati kratak egzibicioni turnir u Adelejdu, pa ATP kup i Australijen open u Melburnu.

U slučaju da za to vreme akteri turnira ili njihova pratnja prekrše neku od zabrana ili izbegnu neku od mera rizikuju velike novčane kazne, diskvalifikaciju sa takmičenja, pa čak i proterivanje iz Australije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari