"Vaskrsli" Eriksen definitivno pojačao Mančester junajted 1EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Neverovatni danski fudbaler ostaje u engleskom fudbalu.

„Mančester Junajted je poseban klub i jedva čekam da počnem. Imao sam privilegiju da mnogo puta igram na Old Trafordu, ali učiniti to u crvenom dresu Junajteda biće poseban osećaj!, prokomentarisao je vrhunski vezista, koji je prošlu sezonu odradio u Brenthordu.

Prvi engleski angažman u karijeri Kristijan Eriksen imao je u Totenhemu, gde je proveo period od 2013. do 2020. godine, kada je napustio Premijer ligu i otišao u Seriju A, tačnije potpisao za Inter. Na Ostvru je skupio, ukupno, 237 utakmice, 52 data gola i 71 namešten pogodak, a sa Crvenim đavolima te cifre će samo rasti.

Ipak, ono po čemu ga znaju čak i oni koje ne zanima najvažnija sporedna stvar na svetu jesu njegov srčani kolaps na startu poslednjeg prvenstva Evrope, životna ugroženost, ugradnja defibrilatora i lekarske prognoze da više nikada neće moći da se bavi profesionalnim fudbalom.

Međutim, nekadašnji prvotimac Ajaksa je sve demantovao, vratio se na teren i nastavio da igra klupski fudbal i predvodi reprezentaciju Danske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari