Vaterpolisti Novog Beograda dočekuju Ferencvaroš u sredu 1Foto: VK ŽAK

Pomoćni trener vaterpolista Novog Beograda Đorđe Filipović rekao je danas da će predstojeći meč protiv Ferencvaroša u Ligi šampiona biti prava uvertira za fajnal-for Jadranske lige.

„Svi smo se malo zaželeli Lige šampiona i ovako jakih utakmica. Predstoji nam težak duel i veliki ispit protiv ekipe kakva je Ferencvaroš. Reč je o izuzetnom timu, to je klub sa veoma bogato tradicijom i trofejnom istorijom. Poseduju veliki igrački kvalitet individualno, a imaju i snažan timski duh“, rekao je Filipović, prenosi klub.

Vaterpolisti Novog Beograda dočekuju u sredu Ferencvaroš, u utakmici 11. kola Lige šampiona.

Na tabeli Grupe A Lige šampiona, Novi Beograd je na drugom mestu sa 20 bodova, tri manje u odnosu na prvoplasiranu Brešu. Ferencvaroš je na petom mestu sa 16 bodova.

„Odlično smo trenirali prethodnih dana i ovaj duel će nam biti ujedno i najbolja moguća uvertira za fajnal-for Jadranske lige koji je na programu predstojećeg vikenda“, rekao je Filipović.

„Za nas je svaka utakmica veoma bitna, zato idemo na pobedu i priželjkujem da ono što smo radili i pripremali na treninzima u prethodnom periodu prenesemo i u bazen u ovom meču“, dodao je on.

Najbolji strelac Novobeograđana u ovoj sezoni Strahinja Rašović rekao je Ferencvaroš jedna od najboljih ekipa u Evropi.

„Na njihovom bazenu smo izgubili sa 11:10 i sada imamo priliku i veliku želju da im se revanširamo za taj poraz i ostanemo u trci za prvo mesto u grupi. Idemo na pobedu, to se uopšte ne dovodi u pitanju, jer želimo svakog da pobedimo“, rekao je Rašović.

„Ključ za trijumf bi svakako trebalo da bude odbrana. Tamo smo primili 11 golova, što je previše na ovom nivou takmičenja. Moramo to da popravimo, da se potrudimo da primimo četiri, pet golova manje i mislim da u tom slučaju uspeh neće dolaziti u pitanje“, dodao je on.

Utakmica je na programu u sredu 19.45 na bazenu „11. april“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari