Vaterpolisti Srbije peti na Svetskom prvenstvu 1Foto: Vaterpolo savez Srbije /Twitter

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kvandžuu, pošto je danas pobedila selekciju Australije sa 13:9 (6:1, 3:2, 1:2, 3:4).

Podmlađena selekcija Srbije je na šampionatu sveta zabeležila četiri pobede i po jedan remi i poraz u četvrtfinalu protiv Španije.

U prve dve četvrtine današnjeg meča protiv Australije Srbija je delovala možda i najbolje na turniru. Izabranici Dejana Savića igrali su bez greške, u odbrani su zaustavljeni Kajes i Janger, a napad je predvodio kapiten Miloš Ćuk.

Golovi su se redjali kao na traci, Srbija je povela sa 6:0, da bi ta prednost dva i po minuta pred veliki odmor iznosila i velikih 9:1.

Srbija je u trećoj četvrtini „pala“, a Australija je početkom poslednje deonice prišla na 10:7. Tada je Ćuk četvrtim golom postavio stvari na svoje mesto, a potom su Rističević i Viktor Rašović dva puta asistirali Strahinji Rašoviću za konačan trijumf.

„Početak je bio u našu korist u svim sferama. Posle smo imali neobjašnjiv pad. Fatović je tražio presing zbog velike razlike. Na kraju smo malo i čuvali rezultat. Nije još vreme za konačnu analizu, glave su vruće“, rekao je kratko selektor Dejan Savić nakon meča.

Strahinja Rašović je Svetsko prvenstvo završio sa 17 postignutih golova.

„Ličili smo na susret sa Grčkom, tako se igra za Srbiju. Uvek postoje želja i motiv, jedino protiv Nemaca to nije tako izgledalo. Odigrali smo muški i tako treba uvek da bude. Mnogo nam znači trijumf, sada smo iskusniji. Napravili smo iskorak u karijerama. Sledeći put, ako ga bude, verujem da ćemo biti još bolji. Možemo da igramo sa svakom ekipom na svetu“, rekao je Rašović.

„Ostaje žal zbog poraza u susretu sa Španijom, tada je trebalo da budemo najbolji, da budemo kao što smo bili danas“, dodao je.

Kapiten Miloš Ćuk je kazao da je današnje prvo poluvreme pokazalo da ova ekipa može mnogo bolje i da je mogla i više na ovom prvenstvu.

„Neiskustvo je uticalo da ne igramo za medalju. Svima je žao zbog toga. Ipak, popravili smo utisak, dobro smo danas igrali. Daje nam sve ovo nadu da imamo šta da tražimo na sledećim takmičenjima, da se borimo uvek za medalju. Na nama je da ispravljamo greške i da sledeće godine budemo kako treba“, rekao je Ćuk.

Sedmo mesto na šampionatu sveta u Južnoj Koreji osvojila je Grčka pošto je bila bolja od Nemačke sa 11:6.

Bronzana medalja pripala je vaterpolistima Hrvatske koji su u meču za treće mesto slavili protiv Mađarske sa 10:7.

U borbi za zlato sastaće se Španija i Italija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari