Vaterpolisti Srbije posle preokreta i peteraca savladali Crnu Goru 1Foto: Peđa Milosavljević / STARSPORT

Vaterpolosti Srbije uspeli su od 0:5 da stignu do peteraca i pobede nad Crnom Gorom u poslednjem kolu grupne faze Svetskog prvenstva – 17:15 (3:6, 4:2, 2:3, 4:2 – 4:2).

Srbija i Crna Gora sada čekaju nokaut fazu, a ukoliko se ne dogodi iznenađenje, Srbija će u osmini finala igrati protiv Japana, a Crna Gora protiv Hrvatske, piše Sport Klub.

Golove za Srbiju postigli su: Đorđe Vučinić pet, Nikola Jakšić tri, Marko Radulović, Strahinja Rašović, Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Nemanja Ubović po jedan. Golove za Crnu Goru postigli su: Dušan Matković tri, Vasilije Radović, Aleksa Ukropina, Kanstanin Averka po dva, Aljoša Mačić, Miroslav Perković, Uroš Čučković, Đuro Radović po jedan.

Prva deonica je donela prilično neočekivanu igru, sa mnogo plivanja i tranzicije i čak devet golova. Crna Gora je u režiji Aljoše Mačića, Vasilija Radovića i Đura Radovića relativno brzo pobegla na 3:0. Srbija je imala mnogo problema u oba smera.

Kanstantin Averka i Dušan Matković su doneli Crnoj Gori kapital od 5:0. U tom momentu, probudila se i Srbija. Nikola Jakšić i Đorđe Vučinić su smanjili na 2:5, Uroš Čučković je pogodio za 6:2, a konačan rezultat prve deonice postavio je Nemanja Ubović – 3:6.

Početkom druge deonice, Đorđe Vučinić je smanjio na 4:6, a Branislav Mitrović je odbranio peterac koji je izveo Đuro Radović. Crna Gora je stigla tri gola viška posle fenomenalnog loba u režiji Alekse Ukropine – 7:4. Posle šeste odbrane Petra Tešanovića, Crna Gora je vodila 8:4, a strelac je bio Dušan Matković. Srbija se nije predavala, na 5:8 je smanjio Nikola Jakšić iz peterca, na 6:8 Đorđe Vučinić, na 7:8 ponovo Đorđe Vučinić.

Treću deonicu je golom otvorio Vasilije Radović – 9:7, a nedugo zatim Kanstanin Averka je na isteku napada pogodio za 10:7. Izuzetno raspoloženi Đorđe Vučinić je smanjio na 8:10, a nedugo zatim je i peti put zatresao mrežu – 9:10. Dušan Matković je pogodio sa igračem više za 11:9. Crna Gora je imala dva gola više uoči poslednjeg kvartala.

Dramu je najavio Strahinja Rašović koji je pogodio za 10:11, a već u sledećem napadu Miroslav Perković je šraubom zatresao mrežu – 12:10. Radomir Drašović je realizovao peterac za 11:12, a Srbija je stigla do izjednačenja u režiji Sava Ranđelovića – 12:12. Na nešto više od 60 sekundi pre kraja, Srbija je prvi put povela, a strelac je bio Marko Radulović – 13:12. Izjednačenje je doneo Aleksa Ukropina na 19 sekundi pre kraja.

Usledio je penal rulet. Drašović je bio siguran, siguran je bio i Perković. Precizan je bio Radulović, Đuro Radović je pogodio prečku. Vučinić je bio miran, Vidović je zatresao mrežu. Jakšić je bio bio siguran, Mitrović je odbranio peterac Matkoviću.

Crna Gora i Srbija sada čekaju epilog duela između Hrvatske i Japana. Hrvatska slovi za favorita, ali je Japan selekcija koja je silno napredovala u proteklih nekoliko godina, koja će imati veliku podršku sa tribina….

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari