Vaterpolo i tekvondo reprezentacije Srbije otputovale u Japan 1Foto: EPA-EFE/ KIMIMASA MAYAMA

Vaterpolo i tekvondo reprezentacije Srbije večeras su letom preko Istanbula otputovale u Japan na poslednji deo priprema pred početak Olimpijskih igara u Tokiju.

Nakon sletanja u Tokio vaterpolisti Srbije nastaviće put ka Kašivazakiju u kojem će obaviti pripremni kamp, dok će se tekvondo reprezentacija Srbije smestiti u Olimpijsko selo.

Na konferenciji za medije selektor vaterpolista Dejan Savić istakao je da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema i da je ekipa spremna za nastup u Tokiju.

„Mi smo u završnici jednog velikog ciklusa priprema, i u Kašivazakiju ćemo odigrati utakmicu sa reprezentacijom Crne Gore. Tim je skrojen na jako visokom nivou. Što se tiče Olimpijskih igara, nije bitna grupna faza, bitno je na koga idemo u četvrtfinale. Ne želimo da kalkulišemo nijednog momenta“, izjavio je Savić.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović istakao je da pred ekipom neće biti lak zadatak da se odbrani olimpijsko zlato, ali da svi u timu znaju šta je potrebno da do toga dođe.

„Mi znamo šta nam je cilj, znamo zbog čega smo trenirali celog olimpijskog ciklusa. Neće biti lako u Tokiju, grupa je zahtevna. Nemamo prostora za greške kao što smo imali u Riju, znamo šta nam je činiti“, rekao je Filipović.

Selektor tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović i trener Milice Mandić i Tijane Bogdanović koje su nas na protekla dva izdanja Olimpijskih igara obradovale medaljama istakao je da su one spremne da u Tokiju pruže svoj maksimum.

„Idemo na Olimpijske igre, a ne na bilo kakvo takmičenje. Očekivanja su nam uvek najveća. Imamo želju da budemo vrlo uspešni, čekali smo ovo pet godina. Jedva čekamo da uđemo u Olimpijsko selo i da dočekamo naše takmičenje“, izjavio je Jović.

Milica Mandić, osvajačica olimpijskog zlata iz Londona 2012. godine u kategoriji preko 67kg istakla je da je spremna za Olimpijske igre.

„Zadovoljna sam pripremnim delom. Uvedeni smo jako dobro u takmičarski deo. Zadovoljna sam formom, imali smo nekoliko test turnira do sada. Očekivanja su visoka, prvo sami od sebe očekujemo mnogo, a onda i javnost“, rekla je Mandić.

Vaterpolisti Srbije takmičenje započinju 25. jula utakmicom grupne faze protiv reprezentacije Španije.

Tijana Bogdanović nastupa u okviru svoje kategorije 24. jula, dok će Milica Mandić na borilište izaći 27. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari