Vaterpolo klub Partizan pred gašenjem 1Foto: STARSPORT

Predsednik Partizana Aleksandar Šoštar upozorio je da je najtrofejniji srpski vaterpolo klub pred gašenjem i da svi imaju dobru volju da se situacija reši, ali da ako je nekome stalo do perspektive kluba, treba tako i da se ponaša.

Bez obzira na moj optimizam, Partizan je pred gašenjem. To nije pritisak, nego realno činjenično stanje. Kucali smo na sva moguća vrata i svi su upoznati koliko je situacija dramatična. Mislim da svi imaju dobru volju, a razumem sve probleme u kojima se svi kao društvo nalazimo, rekao je Šoštar za Novosti.

I pored svih nedaća Partizan je i sada, kao i u bivšoj državi, lokomotiva vaterpolo voz, istakao je Šoštar.

Crno-beli su u januaru preživljavali možda najteže trenutke u istoriji kluba. Zbog prazne kase tri nedelje nisu mogli da obezbede mazut za grejanje bazena na Banjici, tako da su morali da se seljakaju.

Bazen je radio za vreme sankcija, bombardovanja 1999, a sada… Bilo je dosta muka, nadam se da je taj period iza nas. Zahvaljujem se svim ljudima koji su nam pomogli, sada imamo obećanja da bismo mogli da funkcionišemo, rekao je Šoštar.

Budućnost je teško planirati, ne zbog igrača, jer crno-beli opet imaju talentovan tim, već zbog besparice, rekao je Šoštar i podsetio da su i sada budućnost Srbije, jer je u omladinskoj selekciji, koja je prvak Evrope, 11 igrača iz Partizana.

Svesni smo u kojoj je situaciji privreda, da vaterpolo ne može biti izuzet iz društva. Zato je potrebno napraviti kategorizaciju da se zna ko, šta, zbog čega radi. U svakom slučaju, problem može da se reši, samo je neophodno da se kaže šta se želi, naglasio je Šoštar. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari