Kad vaterpolo reprezentacija Srbije igra polufinale Svetskog prvenstva i gde možete da gledate meč? 1EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Fukuoki.

„Delfini“ su se ponovo vratili u borbu za medalje i tako iznenadili naciju na najprijatniji način budući da uoči takmičenja niko nije verovao u njih.

Oni su do završnice turnira došli nakon tesnog poraza od Španije u prvom kolu D grupe i pobeda nad Južnom Afrikom i Crnoj Gori te trijumfu nad Japanom u osmini finala.

Grčka je pak na ovom turniru nanizala pet pobeda; u grupi su „pali“ Australija, Kazahstan, SAD, a u četvrtfinalu Crna Gora.

Muška vaterpolo reprezentacija eliminisana je u osmini finala Evropskog prvenstva u Splitu 2022, pošto je poražena od selekcije Francuske 10:9 što je prouzrokovalo da sa klupe ode dotadašnji selektor i trofejni stručnjak Dejan Savić.

Na njegovo mesto je došao mladi stručnjak Uroš Stevanović i praktično krenuo od nule.

Oformio je dobru reprezentaciju gde mladi Nikola Jakšić prosto blista kao kapiten nove generacije.

Na golu je ostao vremešni Branislav Mitrović koji svojim iskustvom doprinosi ekipi, ali i izvanrednim odbranama trasira put Srbije ka medalji u Fukuoki.

U polufinalu je Grčka favorit, ali to svakako neće obeshrabriti „Delfine“ koji na čitavom šampionatu igraju izvanredno kako u fazi odbrane, tako i u napadu.

Meč za veliko finale igra se u četvrtak u 10 ujutro po srednjeevropskom vremenu, a možete ga gledati na kanalima RTS 1 i Arena Sport Premijum 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari