Srbija, Grčka, Mađarska i Španija u borbi za titulu na Svetskom prvenstvu u vaterpolu 1Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT

U polufinalu Svetskog prvenstva u vaterpolu igraće Srbija i Grčka, odnosno Mađarska i Španija, dok će se u razigravanju od petog do osmog mesta sastati Crna Gora i Italija, odnosno SAD i Francuska.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je u infarkt završnici poražena od Grčke sa 10:9 (2:1, 4:3, 1:3, 3:2).

Grčka je bolje počela meč, a Crna Gora nije imala rešenja u napadu. Veoma brzo je bilo 2:0 za Grčku. Prvi gol je Crna Gora postigla tek u finišu prve deonice igre preko Alekse Ukropine.

Grčka je imala vođstvo od 6:3, ali je Đuro Radović uspeo da smanji na 4:6 uoči odlaska na poluvreme.

Golovima Đura Radovića i Alekse Ukropine Crna Gora je polovinom treće četvrtine stigla do izjednačenja – 7:7, a onda se praktično do kraja susreta igralo gol za gol. Na 56 sekundi pre kraja Skumpakis je pogodio za 10:9, a Miroslav Perković je pogodio prečku u situaciji kada je ima čist zicer i šansu da meč uvede u peterce.

Tragičar na ovom meču Miroslav Perković bio je neutešan nakon utakmice.

„Odigrali smo dobru utakmicu, bili smo u egalu, imali smo šansu da stignemo do polufinala, ali nismo imali ni dovoljno sreće. Odlučila je jedna lopta, Skumpakis je pogodio za pobedu, a ja promašio za peterce“, izjavio je Miroslav Perković.

Vaterpolisti Srbije savladali su Italiju u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Fukuoki i u polufinalu će igrati protiv Grčke.

„Delfini“ su savladali Italijane na penale 4:3, nakon što je u regularnom delu meča bilo 11:11.

Srbija je odlično započela meča. Golovima Nikole Jakšića i Đorđa Lazića povela je sa 2:0, ali je usledila serija Italije od 3:0. Izjednačenje je doneo Radomir Drašović.

Igralo se potom gol za gol.

Di Soma ja zatresao mrežu sa 4:3, Srbija nije iskoristila napad sa dva igrača više, ali je nedugo zatim uspela da stigne do izjednačenja u režiji Radomira Drašovića. Golom Strahinje Rašovića „Delfini“ su poveli sa 5:4. Do kraja druge deonici Di Soma je realizovao peterac, Strahinja Rašović nije pa je na semaforu pisalo 5:5.

Bilo je to možda i najbolje poluvreme reprezentacije Srbije na ovom šampionatu.

U drugom delu viđena je takođe velika borba u bazenu.

Prešuti je pogodio za 6:5, a Nikola Jakšić za 6:6. Veloto je bio precizan za 7:6, a Vasilije Martinović ponovo doneo izjednačenje – 7:7. Bruni je pogodio za 8:7, a Strahinja Rašović za 8:8. Di Fulvio je bio precizan za 9:8, a Đorđe Vučinić ponovo doneo izjednačenje Srbiji – 9:9.

U poslednjoj četvrtini Italija je preko Di Fulvija ponovo povela sa 10:9. Preko Strahinje Rašovića „Delfini“ su poravnali rezultat na 10:10. Di Fulvio je pogodio za 11:10, a Nemanja Ubović mu se revanširao ubrzo potom.

Italija nije iskoristila svoj poslednji napad na utakmici, pa je Srbija imala 19 sekundi do pobede.

Ipak u tome nije uspela, pa se otišlo na peterce.

Fondeli je bio siguran, siguran je bio i Drašović. Mitrović je zaustavio pokušaj Di Some, ali Radulović nije uspeo da savlada De Lunga. Di Fulvio je potom realizovao peterac, kao i Vučinić. Prešuti je bio siguran, kao i Jakšić. Damonte je potom promašio, a pobedu Srbiji doneo je Rašović.

Španija je uz dosta muke savladala Francusku sa 7:6 (1:2, 1:2, 2:1, 3:1).

Francuska je konstantno bila u prednosti: 2:1, 4:2, 6:4. Ipak, Španija je u poslednjoj četvrtini zahvaljujući Malarahu, Kabanjasu i Granadosu stigla do preokreta i pobede.

Mađarska je pobedila SAD sa 13:12 (4:4, 3:1, 3:2, 3:5). Izabranici Dejana Udovičića, vaterpolisti SAD, mučili su Mađarsku, ali je Mađarska uspela da stigne do cilja. Mađari su na poluvremenu vodili sa 7:5, a uoči poslednje deonice sa 10:7. Ipak, SAD se nisu predavale, stigle su do 12:13, imale napad sa igračem više, ali Boven nije uspeo da odvede meč u peterce.

Polufinalni dueli, kao i dueli sa plasman od petog do osmog mesta na programu su 27. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari