Važna pobeda Partizana protiv Virtusa u Bolonji 1Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Košarkaši Partizana ostvarili su veoma važan trijumf u 27. kolu Evrolige.

Oni su kao gosti savladali Virtus u Bolonji 88:79 i došli su do skora 15-12 u najkvalitetnijem klupskom evropskom košarkaškom takmičenju.

Za dva dana izabranike Željka Obradovića novo gostovanje u Italiji, ovoga puta u Milanu protiv Armanija koji je večeras savladao Valensiju na teškom gostovanju 88:84.

„Crno-beli“ su aposlutno bili bolji rival na parketu i zasluženo su slavili.

Posebno su bili impresivni u odbrani koju su igrali toliko srčano da su Miloša Teodosića i drugove naterali na čak 20 izgubljenih lopti.

Presudila je možda i niža postava sa kojom je Željko Obradović igrao u poslednjoj deonici susreta a koja je donela preko potrebnu agresivnost u odbrani dok je u fazi napada na kreativan način rešavala napade.

Glavni protagonisti te petorke u reketu protivnika bili su plejmejkeri Jam Madar i Dante Eksum koji su bili prebrzi i prosto neuhvatljivi za protivničke bekove.

U pobedničkoj ekipi Panter i Egzum su imali po 17 poena, Naneli je dodao 16, Madar 11, a Ledej 10, dok je zapaženu rolu imao i Alen Smailagić sa 9 poena. U poraženom timu Žaite je upisao 14 poena, Miki i Odželej po 13, Teodosić 11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari