Vazura: Partizan duguje 11,5 miliona evra za porez, država stavila hipoteku na stadion u Humskoj 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je da klub duguje oko 20 miliona evra, a da je zbog duga na osnovu poreza, koji iznosi oko 11,5 miliona evra, država stavila hipoteku na stadion u Humskoj.

Gostujući u podkastu „Sportlight“ Vazura je istakao da je vrednost tima trenutno veća od duga, te da je bitno da klub funkcioniše.

„Sličan je kad smo došli i sada, oko 20 i nešto miliona. On ide gore-dole. Možete da kažete evo mi na računu ima toliko para, pa kad bi to vratili, dug bi bio manji. Bitno je da možemo da funkcionišemo, da reprogramiramo te dugove redovno, uradili smo reprogram poreskog duga. Bitno je da dug nije prevelik. Vrednost tima nam je mnogo veća od duga“.

Najveći problem sada je poreski dug, koji iznosi 11,5 miliona evra.

„Izašao je podatak koliki nam je poreski dug. Nakon godinu dana moramo da krenemo da ga otplaćujemo. Prosta stvar. Što se sponzorstva tiče mi smo kao fudbalski klub dobili najmanje. Ništa dalje od toga nije bilo“.

Na stadion u Humskoj je država stavila hipoteku, a za sve je kriv poreski dug, za koji Vazura tvrdi da će sigurno biti otplaćen.

„Jeste na osnovu poreskog duga. Kada krenemo da plaćamo dug i kada ga otplatimo skinuće se hipoteka. Stvarno mislite da nećemo skinuti poreski dug?“, zapitao je Vazura.

Generalni direktor crno-belih se osvrnuo i na prethodne periode i hipoteke.

„Nije ceo stadion (pod hipotekom). On vredi mnogo više. Nije ništa sporno. Košarkaški klub je imao 11 hipoteka na stadionu Partizana, ali od banaka. Fudbalski klub je imao jednu za vreme Zečevića. Nismo imali nijednu hipoteku 10-15 godina i sada smo je stavili“, izjavio je Miloša Vazura u podkastu „Sportlight“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari