Veče iznenađenja u Evroligi: Valensija srušila Olimpijakos, Armani porazio Barselonu 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Košarkaši Valensije savladali su Olimpijakos u gostima u utakmici 14. kola Evrolige rezultatom 63:56  i tako napravili možda i najveće iznenađenje u ovoj rundi takmičenja.

Valensija je do osme pobede u Evroligi stigla najviše zahvaljujući odličnoj timskoj odbrani.

Ekipa Aleksa Mumbrua limitirala je favorizovanog domaćina uoči meča na svega 56 poena što je umnogome odredilo sam tok utakmice.

Tim iz Pireja je vodio samo u prvoj četvrtini koju je i odigrao najbolje u napadačkom smislu, a onda su terenom zagospodarili Stefan Jović i drugovi.

Gotovo za sve su se pitali gostujući igrači na parketu dvorane „Mira i prijateljstva“ i na kraju su došli do apsolutno zaslužene pobede.

Vodila je Valensija i sa 12 poena razlike, ali su igrači Jorgosa Barcokasa uspeli da uvedu meč u neizvesnu završnicu, no više od toga nisu jednostavno mogli.

U pobedničkoj ekipi bolji od ostalih su bili Jović i Džouns sa po 12 poena.

U poraženoj ekipi Tomas Vokap je imao 13 poena, a Kostas Papanikolau je ubacio još 11.

Nikola Milutinov je postigao šest poena, a Filip Petrušev je debitovao za grčkog velikana na povratku iz NBA lige i na parketu proveo svega osam minuta.

Košarkaši Armanija prekinuli su niz od tri poraza u Evroligi pobedom u Barseloni rezultatom 90:86, iako su bili oslabljeni za neigranje svog najboljeg igrača Nikole Mirotića.

Armani je sada na skoru 5-9, dok Blaugrana ima učinak 10-4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari