Veče za nezaborav: Palmer dao četiri gola, a strelac je i u Čelsijevoj sedmoj utakmici uzastopce na Stamford Bridžu u Premijer ligi 1Foto: AP/Ian Walton

Čelsi se razgoropadio u poslednjoj utakmici 33. kola engleskog fudbalskog prvenstva.

Razgalio je navijače pobedom sa 6:0 protiv Evertona, kojem i ove sezone predstoji grčevita borba za opstanak.

Junak večeri je Kol Palmer, 21-godišnji engleski reprezentativac, četvorostruki strelac.

Prva tri gola je dao u 13, 18. i 29. minutu, a i prvi mu je bio dovoljan da u klupsku istoriju uđe kao jedini koji je zatresao protivničku mrežu u sedam utakmica uzastopce na Stamford Bridžu u Premijer ligi.

Šesti put mu je to pošlo za rukom u prošlom meču u Londonu, kada je s tri pogotka doprineo da se načini preokret protiv Mančester junajteda, koji je vodio s 3:2, a s poslednja dva Palmerova gola je ispraćen kući s porazom od 4:3.

Šest utakmica je i serija koju je u svoje vreme imao Didije Drogba, napadač iz Obale Slonovače.

Na 4:0 je u 44. minutu povisio Nikolas Džekson, najistureniji Čelsijev napadač, a Palmer je u 64. minutu bio hladnokrvan s bele tačke, u beskrupuloznoj želji da u grabeži za loptu sa saigračima upravo on izvede penal.

 

Poslednji Čelsijev četvorostruki strelac na meču domaćeg prvenstva bio je Frenk Lampard kada je u martu 2010. u Londonu preslišana Aston Vila sa 7:1.

Palmer, koji je prošlog leta za 47 miliona evra prešao među londonske „plavce“ iz rodnog Mančestera, gde je ponikao u Sitiju, poravnao se na čelu liste strelaca Premijer lige s norveškom gol-mašinom Erlingom Holandom, bivšim saigračem. Obojica su dali po 20 golova.

Palmer ih je računajući i druga takmičenja skupio 25 do sada. Najubojitiji je Čelsijev strelac u poslednjih pet godina (Belgijanac Eden Azar postigao 21 u sezoni 2018/19), a i najefikasniji je debitant posle robusnog španskog napadača brazilskog porekla Dijega Koste (21 pogodak 2014/15).

Poslednji Čelsijev strelac protiv Evertona bio je rezervista Alfi Glikrist u 90. minutu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari