Mundo Deportivo napravio veliku analizu uoči večerašnjeg susreta Zvezde s Barselonom: Najveća opasnost preti s klupe 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Crvena zvezda će biti naredni protivnik Barselone u 7. kolu Evrolige, u petak (20:30h, Palau Blaugrana).

Katalonski list Mundo Deportivo je detaljno najavio ovu utakmicu u kojoj je istakao da se najveća snaga Zvezde nalazi na njenoj klupi.

Beograski tim dolazi na ovu utakmicu kao 10. na tabeli, sa skorom od 2 pobede i 4 poraza.

Zapravo, njihova pobeda prošle nedelje prekinula je niz od 4 uzastopna poraza. Duško Ivanović (sada u Baskoniji) je napustio ekipu, a umesto njega došao je grk Janis Sferopulos, koji je zabeležio trijumf u Evroligi kod kuće protiv Bajerna iz Minhena (74-68).

Skor Srba u gostima može zavarati: veoma ubedljiv u brojkama (0-3), ali sve poraze su pretrpeli sa 6 ili manje poena razlike (79-74 u Kaunasu, 85-79 u Bolonji i 88-86 protiv Partizana). Da li će ostvariti svoju prvu pobedu kao gosti u Palau Blaugrani?

Crvena zvezda je jedan od timova koji se najviše pojačao ovog leta, sa dolaskom iskusnih igrača poput Šabaza Nejpira, Rokasa Gedraitisa, Miloša Teodosića ili bivših igrača Barcelone Majka Tobija i Adama Hange, iako ovaj poslednji neće biti u sastavu zbog povrede.

Napredna statistika kaže da kada se analiziraju brojke beogradskog tima, primetan je sledeći podatak: 4 od 6 igrača sa najboljim učinkom su redovni rezervisti. Tu se ističu Luka Mitrović (igrač koji je najviše koristan u ekipi), Džoel Bolomboj i veterani Nemanja Nedović i Miloš Teodosić.

Ipak, Barselona će morati da obrati pažnju od samog početka i na druge igrače poput Shabaza Nejpira (najbolji strelac, sa gotovo 15 poena u proseku) ili bivšeg igrača Baskonije, Rokasa Gedraitisa, piše u svojoj analizi novinar Mundo Deportiva Serđi Perez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari