Veliki sponzor napustio Mercedes, zbog Meklarena 1Foto: EPA-EFE/Ali Haider

Jedan od najvećih sponzora, ne samo u Formuli 1 – kompanija za energetsko piće Monster, napustila je Mercedes na kraju sezone i radiće sa Meklarenom na „višegodišnjem ugovoru“.

Logo kompanije pojaviće se na kacigama, kombinezonima, kačketima i flašicama vozača tima za kojeg voze Lando Noris i Oskar Pjastri, s tim što će „Monster“ bukvalno zauzeti mesto „Koka-Kole“ na ovim pozicijama.

Generalni direktor Meklarena, Zek Braun, sada može da se pohvali obezbeđivanjem važnih sponzora za tim, kao što su „Gugl“, „Del“, pa čak i duvanski gigant „Amerikan Tobako“, a posle „Monstera“, jasno je da je i direktan konkurent ostao bez važnih prihoda, što je dodatni plus za tim iz Vokinga.

Inače, „Monster“ je bio deo grupe kompanija sa kojima je Mercedes radio u periodu u kojem je osvojio osam svetskih titula konstruktora, ali i poslednjih sezona, u kojima je ekipa zaostajala za najboljima, a logo kompanije i dalje bio prisutan na kacigama i kombinezonima Luisa Hamiltona, Nika Rozberga i Džordža Rasela.

Hamilton ima i lični sponzorski ugovor sa Monsterom, s tim što kompanija koristi njegovo ime za promociju svojih pića bez šećera, a pretpostavlja se da će se to partnerstvo nastaviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari