Veliko veče Feldina 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde brzo su došli sebi posle neočekivanog poraza od Efesa u Evroligi i posle samo tri dana bes iskalili na Cedeviti, sa kojom su se sa sigurnih i ubedljivih 82:66 (26:13, 28:16, 18:11, 10:26) u hali „Aleksandar Nikolić“ zarotirali na drugom mestu ABA lige.

Derbi 16. kola regionalnog takmičenja, pred 6.000 ljudi, prelomljen je već u prvom poluvremenu i to voljom Džejmsa Feldina. Momak iz Dominikanske Republike je izašao iz tamne senke svojih loših izdanja u poslednje dve utakmice i maltene sam „polomio kičmu“ Zagrepčanima. Nakon šuta 3 od 11 protiv Budućnosti i 3 od 12 u Istanbulu, protiv gostiju iz Hrvatske ubacio je čak 27 poena, od čega čak 20 u prvih 20 minuta, uz skoro stoprocentnu preciznost sa linije 6,75 (6/7).

Crveno-beli su na njegovim krilima otišli na brejk sa velikih 54:29, da bi 15 sekundi pre završetka treće deonice oterali rivala na nestvarnih 72:39, pa je Cedevitino dizanje glave u zadnjoj četvrtini, kada je srpski šampion dao samo 10 a primio nedopustvih 26 poena, jedino moglo da ublaži njenu rezultatsku golgotu u Beogradu.

Serija gostiju od sedam pobeda u ABA ligi brutalno je prekinuta sjajnom rolom celog tima sa Malog Kalemegdana. Feldinovo košgetersko veče podržali su Tejlor Ročesti (15 poena, devet asistencija), Matijas Lesor (15 poena, osam skokova) i Milko Bjelica (11), a u strelce se upisao i Pero Antić (1), očigledno željan parketa posle presedenog meča sa Efesom, zbog povrede stopala. U timu poraženih očigledne su bile defanzivne posledice odsustva tandema Ramljak – Krušlin, a u ofanzivi najviše su napravili Demetris Nikos (13) i Vil Čeri (12).

Dušan Alimpijević, trener Crvene zvezde: Odigrali smo tri izvanredne četvrtine, dobre, pre svega defanzivne košarke i to je važno iz nekoliko aspekata. Prvo, volim što ova ekipa ipak pokazuje obraz, da joj je stalo da se taj obraz ne ukalja posle svega što dobro radimo, jer nije sramota pasti, već pasti i ne ustati. Pokazali su da im nije svejedno što smo imali slabije izdanje protiv Efesa i jako mi je drago što su uz koncentrisane i dogovorene stvari pokazali pravu košarku protiv ozbiljnog tima Cedevite.

Partizan „preživeo“ Igokeu

Na važnom gostovanju u Laktašima, u utakmici u kojoj su se ekipe smenjivale u promašenim šutevima i vođstvu, košarkaši Partizana izašli su kao pobednici iz meča 16. kola ABA lige sa Igokeom – 67:74 (15:15, 23:19, 7:22, 22:18). Najviše zahvaljujući iskustvu i energiji kapitena Novice Veličkovića i njegovom učinku od 25 poena, ali i, u finišu uzbudljivog i neizvesnog meča probuđenog Vilijamsa Gosa, čija su trojka i mirno izvedena slobodna bacanja u trenucima odluke rezultatski teg prevalila na stranu gostiju. Pobedom nad Igokeom, u čijim redovima su najefikasniji bili Rikić (15) i LJubičić (14), crno-beli su napravili korak više ka plej-ofu, u danu kada je potvrđen dolazak američkog plejmejkera Kvamija Vona iz Arisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari