Veljko Mršić nije više selektor Hrvatske 1Kosarka ABA League season 2015-2016 Crvena Zvezda v Cedevita Head coach Veljko Mrsic Beograd, 04.01.2015. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Veljko Mršić više nije selektor hrvatske košarkaške reprezentacije, objavio je Hrvatski košarkaški savez. Sporazumni raskid saradnje potvrđen je u utorak, na elektronskoj sednici Upravnog odbora HKS.

„Hrvatski košarkaški savez se zahvaljuje gospodinu Mršiću na uloženom vremenu i velikom trudu, na doprinosu u nastojanjima koja su stremila jačanju hrvatske košarke i svakako na vrlo korektnoj saradnji. Ovim putem bih mu poželio puno uspeha u budućim poslovnim angažmanima“, izjavio je predsednik HKS Stojko Vranković, povodom raskida ugovora sa selektorom.

Mršić se takođe kurtoazno zahvalio ljudima u HKS-u.

„Nakon gotovo tri godine dobre saradnje zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom poverenju koje je rezultiralo uspešnim plasmanom reprezentacije na Evropsko prvenstvo, što je i bilo definisano kao primarni cilj. Posebna i duboka zahvala ide igračima, koji su u svakom trenutku nesebično davali sve od sebe. Zahvaljujem se i svim ljudima koji su bili uključeni u rad reprezentacije, zaposlenicima Saveza i stručnom štabu na podršci, a celoj reprezentaciji želim puno uspeha u nastavku kvalifikacija uz veliku želju da Hrvatsku gledamo na Svetskom prvenstvu“, poručio je Mršić koji bi trenersku karijeru trebalo da nastavi u Španiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.