Venger: Imate li bolju ideju od Mundijala na svake dve godine? 1Arsen Venger foto EPA-EFE/Valeriano di Domenico / POOL

Arsen Venger ima ideju da se Svetsko prvenstvo u fudbalu, umesto na četiri, igra na svake dve godine. Time bi se velika takmičenja igrala svakog leta, što nikako ne odgovara profesionalnim fudbalerima.

Čuveni trener, najpoznatiji po decenijskom vođenju Arsenala, tvrdi da se njegova ideja sve više dopada fudbalskim protagonistima.

Francuz u ovom trenutku obavlja funkciju u FIFA i ima zvanje čoveka za globalni razvoj fudbala. On bi svoju ideju voleo da vidi na delu već 2028. godine.

Francuski stručnjak želi da se već dve godine posle Mundijala u Americi i Meksiku održi novo takmičenje na svetskom nivou. UEFA i CONMEBOL su se žestoko usprotivili toj ideji, a navijači su podeljeni. Ipak, Venger veruje da se njegova ideja razvija i postaje sve prihvaćenija u fudbalskim klubovima.

„Između 80 i 90% ljudi je za ideju skraćivanja trajanja kvalifikacionih ciklusa, a mnogi od njih se slažu i da je ideja o Mundijalu na dve godine dobra. Razgovarao sam sa svima s kojima sam morao i postavio im dva pitanja. Prvo, žele li da stvari ostanu ovakve kakve su sad. Svi su rekli da ne žele. I drugo, imaju li neke bolje ideje od ove? Ja sam otvoren za sve ideje, ovo nije moja lična bitka. Ako neko ima nešto bolje, neka kaže, ali nemojte napadati moj kredibilitet“, poručio je Venger.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Venger: Imate li bolju ideju od Mundijala na svake dve godine?”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.