Ponovo će Partizan i njegovi fudbaleri ispaštati zbog navijača, koji sebe nazivaju najvernijim pristalicama kluba iz Humske. Zbog huliganskih ispada „grobara“ u mostarskom duelu sa Zrinjskim, Rukavina, Jovetić, Moreira, Diara i ostali osuđeni su ove sezone samo na borbu za domaće trofeje, a zbog njihovog upada na teren na kraju poslednjeg večitog derbija, odnosno upotrebe pirotehnike tokom 131.

Ponovo će Partizan i njegovi fudbaleri ispaštati zbog navijača, koji sebe nazivaju najvernijim pristalicama kluba iz Humske. Zbog huliganskih ispada „grobara“ u mostarskom duelu sa Zrinjskim, Rukavina, Jovetić, Moreira, Diara i ostali osuđeni su ove sezone samo na borbu za domaće trofeje, a zbog njihovog upada na teren na kraju poslednjeg večitog derbija, odnosno upotrebe pirotehnike tokom 131. meča sa Crvenom zvezdom i rasističkih uvreda na račun tamnoputih igrača komšija, crno-beli će u sledećem prvenstvenom kolu ugostiti Hajduk pred praznim tribinama, dok će klub zbog nedoličnog ponašanja svojih fanova i očiglednih propusta u organizaciji obogatiti račun Fudbalskog saveza Srbije za 300.000 dinara, koliko bi vrlo verovatno zaradio i prodajom ulaznica za susret sa Kuljanima.

Brnoviću skinut fiksator

Posle devet meseci i nekoliko odlaganja, Partizanovom vezisti Nenadu Brnoviću juče je, hirurškim zahvatom na VMA, skinut fiksator sa polomljene noge. Tako je oporavak od teške povrede ušao u novu fazu, jer nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore posle više od godinu i po dana od kobnog starta Markoskog na utakmici sa Zetom ne mora da služi medicinskim pomagalima. Mada su prognoze u ovakvim slučajevima nezahvalne, iskusni fudbaler bi, ako sve bude teklo po planu, krajem godine mogao da počne sa lakšim treninzima.

– Očigledno se disciplinski sudija odlučio za doslednu primenu domaćih fudbalskih propisa, usklađenih sa normama UEFA. Ne znam kako će se Upravni odbor odrediti prema dobijenoj kazni, ali pretpostavljam da Partizan neće iskoristiti pravo žalbe. Ali ćemo zato razgovarati sa svojim igračima i upozoriti ih da ubuduće ne čine ništa što bi moglo isprovocirati reakciju navijača, kao što je bacanje dresova. I ja sam nekada bio na terenu, razumem njihovu želju da podele emocije sa publikom, pogotovo što je većina debitovala u derbijima, ali to očigledno može imati kontraefekat – komentariše izrečene sankcije generalni sekretar crno-belih Gordan Petrić.
Koliko je slaba organizacija uticala na sporne događaje? Kako je, recimo, meč sa Zrinjskim protekao bez i najmanjeg problema?
– I meč sa Zvezdom je, u globalu, protekao bez problema. Šta više, svi se slažu da je to bio najbolji večiti derbi u poslednjih desetak godina. U svakom pogledu. Nažalost, ne možete baš uvek sve držati pod kontrolom. Seltik će, na primer, ispaštati samo zbog jednog svog navijača i njegovog napada na golmana Milana. Takve stvari mogu se rešavati samo zajedničkim delovanjem klubova, Saveza i države.
Kako Partizan namerava da svoje navijače „dovede u red“?
– Sami će to uraditi. Između sebe – zaključuje prvi operativac „parnog valjka“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari