Veruju u svoj kvalitet 1Foto: Starsport

U isto vreme kada se najbolji fudbaleri Srbije spremaju za ključni trokorak u trci za Svetsko prvenstvo, sledećeg leta u Rusiji, njihove kolege iz mlade selekcije sa selektorom Goranom Đorovićem prave taktiku za oktobarski dupli program u kvalifikacijama za šampionat Evrope za igrače do 21. godine, protiv Makedonije u Skoplju 6. oktobra i Rusije u Novom Sadu, četiri dana kasnije.

– Svi pozvani igrači su došli i ono što je najvažnije, svi su zdravi. Pred nama su dva meča u koja ulazimo sa ambicijom da pobedimo. Sve poštujemo, ali imamo izvanredne igrače koji veruju u sebe i kvalitet koji poseduju. Idem korak po korak – nema kadrovskih problema Đorović, i dalje pomoćnik A selektora Slavoljuba Muslina.

Prvi rival je naš dužnik sa ovogodišnjeg EP u Poljskoj, kada je meč u grupi završen bez pobednika (2:2). A da se radi o potencijalno vrlo nezgodnom rivalu govori i nedavna glatka pobeda fudbalskih nada bivše jugoslovenske republike na gostovanju u Jermeniji (0:3).

– I oni su kao i mi malo promenili selekciju. Nema sumnje da je njihov fudbal u usponu, tome u prilog idu i rezultati klubova, ali i selekcija. Dobro smo upoznati sa njihovim kvalitetima, ali gledamo prvo sebe, jer znamo koliko možemo i šta želimo – objašnjava šef Orlića u trci za takmičenje zakazano za 2019. godinu u Italiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari