Veselo veče srpskih košarkaša u Americi, Jović i Micić vodili kolo 1Foto: AP/Nell Redmond

Nikola Jović bio košgeterski raspoložen, Vasilije Micić ostvario novi dabl-dabl, dok je Aleksej Pokuševski postavio lični rekord.

Kako se regularni deo sezone bliži kraju utisak je da Nikola Jović igra sve stabilnije i kontinuiranije. Majami u tesnoj završnici nije uspeo da savlada Indijanu (117:115) ali je srpski reprezentativac imao dobru partiju.

On je meč završio sa 18 poena i tme je ostvario drugi najbolji učinak ove sezone, nakon što je duel sa Milvokijem završio sa 24 data poena.

U poslednjih mesec dana, Jović je najčešće starter u postavi Maajamija, uglavnom kao četvrtoka i prostor u igri korisit na pametan način.

Jović je protiv Indijane šutirao 6/10 iz igre, a u drugom poluvremenu je sa dve trojke održavao svoji tim u igri.

Domaćin je svo vreme bio u vođstvu koje je u drugoj četvrtini iznosilo i plus 22. Dvocifrenu prednost Pejsersi su imali i na startu odlučujućeg kvartala, ali su gosti uspeli da meč učine neizvesnim.

Džimi Batler sa 27 i Bem Adebajo sa sedam poena manje bili su najproduktivniji tandem u redovima Hita. Tajler Hiro dodao je 21 poena, a Kejleb Martin 20.

Na pobedničkoj strani čak sedmorica igrača završilo je duel sa dvocifrenim učinkom. Iskusni plej Ti Džej Mekonel pokazao je još jednom da može biti tačka oslonca u redovima Indijane – sa 22 poena ispostavio se najvažnijim pojedincem, s obzirom na to da je dobrano uticao i da centar Majls Tarner ostvario identičan učinak (imao i 13 skokova).

Paskal Sijakam je ubacio 18, Aron Nesmit 16, Obi Topin 13, Tajris Halibarton 12, a Endrju Nembhard 10.

Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski uspeli su dobrano da preznoje nekadašnje saigrače u Oklahomi (121:118) ali ne i da naprave prvorazredno iznenađenje, s obzirom na to da se Tanderi bore za prvo mesto u Zapadnoj konferenciji.

Micić je ponvo bio starter i ostvario je odličan učinak sa 17 poena i 10 asistencija. Iz igre je šutirao 6/12, to toga odličnih 4/7 za tri poena, za nešto više od 31 minuta na parketu.

U napadačkom smislu, odličan  je bio i Pokuševski koji je upravo protiv Tandera postavio lični rekord u NBA ligi sa 14 poena i to za svega 20 minuta u igri. Nedostajao mu je smao jedan skok za dabl-dabl učinak. Najefikansiji u poraženom timu bio je Grent Vilijams sa 19 poena, dok je Tre Men postigao poen manje.

U redovima oklahome najraspoloženiji bio je Aron Vigins sa 26 poena, dok su po 20 ubacili Čet Holmgren i Džoš Gidi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari