Vidanje rana u Areni 1Foto: KK Partizan

Dogorelo je do noktiju. Obrazi su već uveliko rumeni, a pogledi zamućeni nakon četiri vezana poraza košarkaša Partizana.

Klupska vrhuška ne posmatra razvoj situacije blagonaklono: poslednjim angažovanjem Stefana Jankovića i Entonija Brauna treneru Nenadu Čanku stavljeno je do znanja da više nikakvih izgovora neće biti i da ga jedino poduža serija pobeda može sačuvati na klupi. Prvi čovek struke moći će već večeras da barem smanji visok stepen pritiska jer će njegovi puleni u Beogradskoj areni dočekati tim sa najlošijim skorom u ABA ligi posle četiri kola. Identičan broj poraza koštao je posla, inače dobrog trenera Aleša Pipana, a umesto njega na klupi ekipe iz Dalmacije debitovaće Ante Nazor – 21.00.

Mogućnost da se Rade Zagorac vrati u tim posle povrede zadnje lože nije toliko velika; u klubu ne žele da rizikuju, pogotovo protiv tima koji bi trebalo da je po svim igračkim parametrima slabiji od crno-belih. Seriju od četiri vezana poraza pojedini u Partizanu tumače i kao ne toliko upozoravajuću, smatrajući da je jedini kiks zapravo napravljen u Novom Mestu protiv Krke. Čanak verovatno nije istog viđenja, jer mu kao treneru nije bilo prijatno da posmatra nemoć igrača koje svakodnevno trenira protiv recimo Asvela ili pomenute Krke. Čanak je pritom savršeno svestan da pojedinci ne pružaju ni približno kvalitetne partije potrebne za visoke domete kluba: Aranitović, Gavrilović, Gegić. Marinković, Pejdž, Gagić i Lendejl pritom puno osciliraju, dok je kapiten Veličković daleko od takmičarske forme.

– Teška je situacija za nas, ali izlazili smo i iz težih. Zadar je promenio trenera, tako da se u ovom trenutku moramo okrenuti samo sebi i otkloniti nedostatke u igri. Na večerašnjoj utakmici nećemo imati izbora i jasno je da nam je pobeda jedina opcija – poručio je trener Čanak.

Ode i Alonso, Rimac preuzeo Cedevitu

Cedevita od četvrtka popodne ima novog predsednika, sportskog direktora, ali i šefa stručnog štaba! Klub iz Zagreba, učesnik ABA lige i Evrokupa, saopštio je da će ekipu ubuduće predvoditi Slaven Rimac (43), prošle sezone trener „B“ tima Cedevite i asistent šefa struke Jurija Zdovca. Rimac, koji je sa Cibonom napravio senzaciju na Fajnal-foru ABA lige 2014. godine u Beogradu, naslednik je Španca Sita Alonsa, sa kojim je saradnja prekinuta nakon serije poraza u najvažnijim takmičenjima. Alonso je sezonu počeo sa tri poraza u četiri kola ABA lige, sva tri u Zagrebu: od Partizana, Mege i prošlog vikenda od Cibone. Nekadašnji strateg Barselone, Baskonije i Bilbaa oprostio se porazom od Lokomotive Kubanj u sredu uveče. Smenjen je i Matej Mamić, na čije mesto je postavljen nekadašnji trener ovog kluba Veljko Mršić. Finansijer i vlasnik Cedevite, biznismen Emil Tedeski, ubuduće će sam obavljati funkciju predsednika umesto Mladena Vebera. Najavljene su i kadrovske promene u samom sastavu ekipe.

Muke sa šutom Marinkovića

Iako je dobro počeo sezonu, šutirajući protiv Cedevite 4/6 za tri, Vanja Marinković se u potpunosti utopio u rezultatsko sivilo. U ABA ligi je na poslednje tri utakmice pogodio samo dva šuta van linije 6.75 iz 15 pokušaja. U Evrokupu je takođe imao sličan početak; Trentu je isporučio četiri trojke iz osam pokušaja, a onda je na poslednje tri ubacio takođe dve iz 10 šuteva. „Pred nama je utakmica u kojoj moramo da pobedimo. Svesni smo da smo sposobni da igramo daleko bolje nego što je to bio slučaj u prethodnih desetak dana i učinićemo sve da to sutra i pokažemo na parketu Arene. Zadar će sigurno ući u meč sa velikom energijom i željom, ali sam ubeđen da ćemo mi tu pobedu želeti više“, smatra Marinković.

Raspored i tabela

5. kolo

petak

Igokea – Krka 18.30

Partizan – Zadar 21.00

subota

Olimpija – Cibona 17.00

FMP – Crvena zvezda 18.30

nedelja

Cedevita – Budućnost 19.00

Mornar – Mega 21.00

1. Crvena zvezda 4-0

2. Mega 4-0

3. Budućnost 3-1

4. Olimpija 2-2

5. Partizan 2-2

6. Mornar 2-2

7. Krka 2-2

8. FMP 2-2

9. Cedevita 1-3

10. Cibona 1-3

11. Igokea 1-3

12. Zadar 0-4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari