(VIDEO) Bajer drži čelo Bundeslige: Ćabi Alonso nadmašio i Topmelera i sebe 1EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF CONDITIONS

Iako je Frajburg, koji se vratio pevajući iz Bačke Topole s meča Lige Evrope protiv TSC (3:1), poveo kao gost u Leverkuzenu, u poslednjoj utakmici devetog kola nemačkog fudbalskog prvenstva pobedio je domaćin (2:1).

Bajer, koji nikada nije bio prvak (pet puta vicešampion), drži čelo tabele s 25 bodova, za dva više od neprikosnovenog vladara Bajerna, svog prvog pratioca.

Zasluge za odličan početak sezone idu i na račun španskog trenera Ćabija Alonsa, koji je na klupi godinu dana. Bajer je u seriji od osam pobeda u svim takmičenjima: pet su u Bundesligi, a tri u Ligi Evrope. To je najduži niz od kada je klub 1979. ušao u najbolje društvo nemačkog fudbala.

Alonso je nadmašio samog sebe, jer je u prošloj sezoni imao sedam pobeda uzastopce, a i Klausa Topmelera iz sezone 2001/02. sa sedam pobeda ali samo u prvenstvu. Bajer je na kraju bio drugi u domaćoj ligi, a finalista Lige šampiona (poraz u Glazgovu protiv Reala), gde je krenuo izbacivši Crvenu zvezdu u kvalifikacijama.

Bajer je u prvih devet kola postigao 27 golova. To mu je najefektniji početak ikada (24 u sezoni 1996/97).

Bajer je takođe pobedio u prvih pet bundesligaških utakmica kod kuće. To mu je ranije pošlo za rukom samo i 1986. i 2003.

U sledećem kolu gost je Hofenhajma. Zatim dočekuje berlinski Union.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari