(VIDEO) Čaša puna leda promašila Dončića: Košarkaš Dalasa meta incidenta u Njujorku 1 EPA-EFE/ADAM DAVIS

Slovenac doživeo neprijatnost protiv Bruklina, neimenovani navijač uhapšen zbog napada.

Luka Dončić bio je noćas u središtu pažnju na utakmici njegovog Dalasa i domaćeg Bruklina, ali ne samo zbog još jedne briljantne partije za Maverikse. Na semaforu je isticao 40. sekund drugog minuta produžetka kada je sa tribina na teren bačena čaša puna leda i to baš u pravcu sjajnog Zmajčeka, jer u tom trenutku nije bilo nijednog igrača u njegovoj blizini.

Ljubljančanin koji pokriva pozicije plejmejkera i beka trgao se nakon što je „projektil“ tresnuo o pod, sudija je prekinuo meč, a izgrednik se bacio u bežaniju, međutim redari su uspeli da ga stignu a organi javnog reda i mira privedu zbog ničim izazvanog napada na jednog od najboljih NBA igrača.

Uprkos ovom ekcesu, Maveriksi su sa slavili sa 125:129, a Dončić je ostvario fascinatnan učinak od 41. poena, 11 skokova i 14 asistencija. Za 47. tripl-dabl od dolaska u Sjedinjene Američke Države.

U ovom trenutku nije poznato kakva i kolika kazna preti huliganu, osim što je izvesno da mu neko vreme, a možda i doveka, neće biti dozvoljen ulazak u dvoranu u Bruklinu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari