(VIDEO) Jokić u 2023. godinu ulazi izjednačen sa Dončićem 1EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Srpski i slovenački košarkaš imaju najviše tripl-dablova od početka NBA sezone.

Nikola Jokić je u pobedi svog Denvera protiv Majamija (124:119) ubacio 19 poena, napravio 12 skokova i zabeležio 12 asistencija, što je bila osma utakmica u takmičarskoj 2022/2023. na kojoj je gorostasni Somborac imao dvocifren učinak u tri najvažnije statističke kategorije.

Neverovatno zvuči i podatak da dvostruku uzastopni osvajač MVP priznanja u 26. uzastopnoj utakmici šutirao bolje od 50 odsto iz igre (8/15), čime je postavio rekord svoje franšize, koju spektakularno vuče kroz još jednu sezonu, pa Nagetsi na novogodišnji brejk odlaze sa devet pobeda u 14 decembarskih kola.

Nikola je ovog meseca prosečno postizao po 29 poena, imao 12 skokova i 10 asistencija, a pre njega je samo čuveni Vilt Čemberlejn, daleke 1968. godine, uspeo da odigra čitav kalendarski mesec u kojem je prosečno beležio tripl-dabl učinak po meču, uz prosečan šut od 60 odsto iz igre.

Osim reprezentativca Srbije jedino još Luka Dončić, fascinatni košgeter Dalasa i nacionalnog tima Slovenjije, ima osam trip-dablova u aktuelnoj sezoni u najjačem košarkaškom prvenstvu na svetu.

Inače, Jokić i njegova ekipa vraćaju se na parket 2. januara, kada će igrati veliki derbi protiv Boston Seltiksa, takođe kod kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari