(VIDEO) "Kada nađem loptu u ormaru...": Košarkaški svet bruji o novom rekordu Nikole Jokića, a srpski centar nije ni trepnuo 1EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Vlasnik novog tripl-dabl rekorda, u konkurenciji NBA centara, bez euforije prokomentarisao friško probijanje granica.

Srpski košarkaš Nikola Jokić ispisao je noćas još jednu stranicu istorije najjače košarkaške lige na svetu, pošto je sa 15 poena, 14 asistencija i 13 skokova ostvario 79. trostruko-dupli učinak u najvažnim kategorijama. Odnosno izbio na vrh večite liste NBA centara u tom segmentu, pretekavši legendarnog Vita Čembelrlena, čija je cifra (78) dugo bila nedostižna za njegove naslednike na toj poziciji,

Mediji i ljubitelji košarke u Sjedinjenim Američkim Državama, Srbiji ali i širom sveta fascinirano su ispratili Džokerov učinak u pobedi nad Oklahomom (122:110), dok je gorostasni Somborac „hladan kao špricer“ prokomentarisao još jedan nestvaran podatak u njegovoj fenomenalnoj NBA odiseji.

„To je lepo. NIje to samo moj uspeh, ne mogu bez saigrača“, izgovorio je MVP igrač dve poslednje sezone, kog je u svlačionici Denver Nagetsa dočekala lopta sa potpisima ostatka tima.

„Hteo sam samo da se setim jednog dana, kada nađem loptu u ormaru, s kim sam igrao“, završio je Jokić šturu izjavu o svom poslednjem dostignuću.

Nakon što je prestigao Vilta, ispred Nikole Jokića nalaze se samo petorica košarkaša (računajući sve pozicije u timu): Rasel Vestbruk (194), Oskar Robertson (181), Medžik Džonson (138), Džejson Kid (107) i Lebron Džejms (105).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari