(VIDEO) Kao navijači na tribini: Fudbaleri Portoa zaljuljali avion slaveći Atletikov promašen penal 1EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Fudbaleri i struka portugalskog kluba za plasman u nokaut rundu Lige šampiona saznali među oblacima, a radovali se kao da su na zemlji.

Da bi prošao u Top 16, kolo pre kraja borbi u B grupi, Porto je morao da savlada Briž a Atletiko da ne dobije duel sa Bajerom iz Leverkuzena.

I plavo-beli su besprekorno obavili svoj deo posla (4:0), međutim strepeli su do kraja susreta španskog i nemačkog tima na drugom kraju kontinenta.

Kako su se u to vreme uveliko vraćali iz Belgije, završne trenutke meča u Madridu (2:2) pratili su iz aviona, okupljeni oko jednog mobilnog telefona, sa kog su gledali video prenos.

Napeti kao strune brojali su sekunde do zadnjeg sudijskog zvižduka, u neverici posmatrajući dosuđivanje penala za Jorgandžije, pa su, kao balon, eksplodirali od sreće kada je njihov direktni takmac promašio jedanesterac u 99. minutu.

Kao da nikada nisu prošli u eliminacionu rundu elitnog takmičenja, vikali su, grlili se i skakali poput navijača na tribinama, zaboravljajući da je takvo kretanje u avionu nedozvoljeno i rizično.

Na snimku burne proslave ne vidi se da li su opomenuti od stjuardesa i pilota, samo se zna da su mirno aterirali na Pirineje, gde je nastvaljena euforija povodom uspeha u Evropi, usred loše sezone u nacionalnoj ligi.

Porto je poslednji veliki rezultat u LŠ ostvario 2021. godine, kada se probio do četvrtfinala, a vrhunac istorije slavnog portuglaskog kluba su evropske titule iz 1987. i 2004. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari