Virtus planira da dovede Nikolu Milutinova u svoje redove 1foto: Djordje Kostic / STARSPORT

Virtus iz Bolonje je, zajedno sa beogradskim klubovima Crvenom zvezdom i Partizanom, veliki favorit da dobije specijalnu pozivnicu za učešće u sezoni 2023/2024. u Evroligi.

Rukovodstvo italijanskog velikana već radi na sklapanju tima za narednu sezonu, a jedna od meta je centar srpske reprezentacije Nikola Milutinov.

Klub koji je u vlasništvu Masima Zanetija, tajkuna u proizvodnji i distribuciji kafe, nezadovoljan je igrama tima Serđa Skariola u nedavno završenoj sezoni. Klub iz Emilije-Romanje nije bio naročito konkurentan u borbi za plej-of, ali ima velike ambicije i planira izgradnju nove i moderne hale, piše Sport Klub.

Jedan od ciljeva za narednu sezonu je i 28-godišnji Novosađanin Milutinov, trenutno košarkaš moskovskog CSKA, prenosi grčki Totalbasket.

Urednik Totalbasketa Hristos Harpidis prenosi da je Virtus ponudio višegodišnji ugovor Srbinu i da želi da ga dovede odmah, a ne na kraju sezone. “Crno V” želi pojačanje za predstojeći plej-of Palakanestra, a sezona CSKA se ubrzo završava jer je doigravanje VTB lige trenutno u toku.

Virtus već ima svojevrsnu saradnju sa “Armejcima” jer su po izbijanju rata u Ukrajini iz CSKA u Virtus direktno prešli Gruzin Tornike Šengelija i Danac Ife Lundberg.

CSKA, čiji je Milutinov verovatno najbolji igrač u tekućoj sezoni, trenutno igra polufinalnu seriju plej-ofa VTB lige, a rezultat je 2-2 u pobedama. Ukoliko bi Moskovljani izgubili “majstoricu”, Milutinov bi sa ovosezonskim obavezama završio već u utorak uveče.

Milutinov je bio učesnik prethodnog Evrobasketa sa Orlovima, a u profesionalnoj karijeri nastupao je za Hemofarm, Partizan i Olimpijakos, pre dolaska u CSKA na leto 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari