Više od 1.000 takmičara 1

Novosadski maraton, 25. po redu, održava se u nedelju, 22. oktobra, a start trke zakazan je za 10 časova na Trgu slobode.

Staza maratona biće zatvorena za saobraćaj od 9.30 do 15 časova.

Predsednik Organizacionog odbora i predsednik Skupštine grada Novog Sada Zdravko Jelušić pozvao je Novosađane i Novosađanke da pozdrave i podrže takmičare tokom trka.

„Novosadski maraton postao je ambasador Novog Sada. Sama činjenica da na Novosadskom maratonu učestvuje više od 1.000 takmičara iz 25 zemalja i sa svih kontinenata, daje Novosadskom maratonu svetsku prepoznatljivost. Toliki broj učesnika zahteva maksimalnu ozbiljnost i odgovornost u organizaciji, u kojoj je ove godine učestvovalo više od 250 ljudi“, izjavio je na konferenciji za novinare povodom održavanja manifestacije Zdravko Jelušić, istovremeno se zahvaljujući svima koji su u organizaciji maratona učestvovali.

On je dodao da se, od kada se održava trka, ove godine prijavilo najviše Novosađana, oko 700, te da su očigledno „građani prepoznali maraton kao svoj maraton“.

Na dva punkta trase održavaće se muzički program, koji treba da podrži takmičare: na startu, Trgu slobode i kod Kineske četvrti. Glavna trka od 42.195 kilometra startuje u 10 časova, a staza se zatvara u 15 sati. Pored maratonske trke održaće se i propratne trke 25. Novosadskog maratona: diplomatski maraton, štafetni maraton (od tri do 10 izmena), trka na 33.815 kilometara, trka na 25.435 kilometara, humanitarna EKO rekreacija, rekreativno trčanje na 10.548 kilometara, trčanje srednjoškolaca, osnovaca, predškolaca, kao i tradicionalna puzeća trka beba.

Trasa zatvorena za saobraćaj

Trasa Novosadskog maratona biće zatvorena za saobraćaj do 15 časova. Ona kreće od Trga slobode, ide Ulicom Zmaj Jovinom, Dunavskom, Kejom žrtava racije, Beogradskim kejom, Bulevarom cara Lazara, Ulicom dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana, Balzakovom, 1.300 kaplara, Ulicom Ive Andrića, Bulevarom Evrope, Futoškom ulicom, Futoškim i Novosadskim putem, gde se pravi okret na semafora kod ulaza u Veternik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari