Visoki ciljevi u teškoj grupi 1

Nakon četiri sušne godine bez medalja na međunarodnoj sceni rukometašice Srbije, predvođene novim selektorom Ljubomirom Obradovićem, i uz pomoć iskusnih igračica koje su se vratile u nacionalni tim, počeće tokom ovog vikenda svoj nastup na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, gde putuju u petak.

Srpkinje, koje su učešće na Šampionatu sveta izborile lakom pobedom protiv Italije, nastupiće u grupi D, zajedno sa domaćinom koji jasno stavlja do znanja da želi mesto na pobedničkom podijumu, olimpijskim polufinalistom Holandijom, azijskim šampion Korejom, kao i nešto slabijim protivnicama iz Kine i Kameruna.

Andrea Lekić, jedna od igračica koja se vraća nacionalnom dresu i koja je u dosadašnjim utakmicama uz Katarinu Krpež Šlezak bila predvodnica srpskog tima, ranije je kazala da veruje u dobar rezultat iako je grupa u kojoj se takmiči Srbija teška.

– Nismo imali dobre rezultate prethodne tri godine. Najvažnije je da budemo zdrave i da postavimo najviše ciljeve kako bismo pružili najbolju moguću igru. Očekuje nas teška grupa i teško takmičenje u Nemačkoj. Ipak, da ne verujem u dobar rezultat ne bih bila ovde – kazala je Lekićeva, nekadašnja najbolja igračica sveta u izboru Svetske rukometne federacije.

I Sanja Radosavljević deli optimizam svoje saigračice. Na poziciji levog krila Radosavljevićeva je debitovala na SP u Danskoj 2015. godine, da bi potom godinu dana kasnije na Evropskom prvenstvu u Švedskoj bila jedna od najzapaženijih članica srpskog tima.

– Spremamo se i nadamo se najboljem. Prvo nam dolaze Kineskinje i sigurna sam da ćemo ih ozbiljno shvatiti, bez obzira što nemaju veliki međunarodni rejting. Slično igraju kao Korejke, brze su, imaju samo jednu ili dve visoke igračice, ali ključ je u našoj igri. Moramo da gledamo sebe, da postavimo igru, onda će sve biti lakše – kaže srpska reprezentativka i ne dozvoljava da se otvaranje sa Kinom i naredni meč sa Kamerunom okarakterišu kao „laki mečevi“.

Srbija igra prvu utakmicu u subotu protiv Kine u subotu od 15:30.

Obradović: Malo vremena

Selektor Ljubomir Obradović kazao je da su pripreme kratko trajale i da dosta toga što je bilo zamišljeno nije urađeno, ali da će u Nemačkoj dati sve od sebe, rešavajući probleme u hodu. „Devojke su imale veoma zahtevne sezone u klubovima u kojima igraju jednu vrstu taktike, a ja u reprezentaciji tražim drugu. Stalno im tražim da se isključe iz klupskih taktika i da uključe reprezentativnu, ali ta „of-on“ taktika ne uspeva uvek. Trude se na treninzima, željne su dokazivanja, međutim, umorne su zbog svih obaveza koje su imale u klubovima“, rekao je selektor Obradović, dodajući da ni zdravstveni bilten nije bio na zavidnom nivou, što je stvaralo dodatne probleme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari