VK Novi Beograd u finalu Lige šampiona 1Foto: STARSPORT

Vaterpolisti Novog Beograda uspela su posle velike borbe, triler završnice i petaraca da pobede Barselonetu sa 12:10, 8:8 (1:1, 2:4, 4:1, 2:1 – 4:2), pa će se kao i prošle sezone, na svom bazenu boriti za titulu klupskog prvaka Evrope.

Golove za Novi Beograd postigli su: Duško Pijetlović dva, Strahinja Rašović, Alvaro Granados, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Angelos Vlahopulos, Dimitrios Skumpakis. Golove za Barselonetu postigli su: Alberto Munariz tri, Felipe Perone i Mark Larumbe po dva, Dušan Matković jedan.

Novi Beograd je dobro počeo meč, Angelos Vlahopulos je pogodio za 1:0, a zatim su izabranici naišli na zid sa jedne, defanzivne strane, odnosno na sjajna rešenja Barselonete u napadu. Golovi su se nizali kao na traci – Mark Larumbe, Felipe Perone, Alberto Munariz, Dušan Matković – 4:1.

Nalet šampiona Španije uspeo je da zaustavi Strahinja Rašović – 2:4. Već u sledećem napadu Alberto Munariz je realizovao peterac, a nadu Novom Beogradu vratio je Dimitrios Skumpakis – 3:5.

Početkom trećeg kvartala Duško Pjetlović je pogodio za 4:5, a nedugo zatim projektil u mrežu Barselonete prosledio je Radomir Drašović – 5:5. Šampion Španije je sada bio ispred zida u napadu, a Alvaro Granados je bio precizan sa igračem više za 6:5. Već u sledećem napadu Mark Larumbe je realizovao peterac za 6:6, ali je Duško Pijetlović vratio prednost Novom Beogradu – 7:6.

Usledila je poslednja deonica. Alberto Munariz je doneo izjednačenje, zaista sjajnim golom – 7:7. Novi Beograd nije iskoristio napada sa igračem više, a Felipe Perone je pogodio za 8:7. Novom Beogradu je trebao gol i stigao je u režiji Angelosa Vlahopulosa na tri minuta pre kraja – 8:8, piše Sport Klub.

Usledio je rat nerava. Agire je skinuo zicer Granadosu, Barseloneta nije iskoristila napad. Lopta je bila u rukama igača Novog Beograda na 47 sekundi pre kraja. Stigao je igrač više na 23 sekunde pre kraja, Granados je izblokiran, pokušao je i Vlahopulos, ali….

Usledili su peterci. Perone je bio siguran, Drašović takođe. Munariz je pogodio prečku, Granados mrežu. Larumbe je bio precizan, Strahinja Rašović takođe. Filipović je zaustavio pokušaj Pavilarda, a Vlahopulos doneo veliko slavlje i plasman u finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari