Vladica Stojanović, bivši reprezentativac Srbije, u 41. godini prešao u Jugović 1foto: Pedja Milosavljevic Vladica Stojanovic

Ponikao je u Crvenoj zvezdi, bio de sjajne generacije sa Borkom Đorđevićem, Borisom Stankovićem, Rastkom Stojkovićem… Kasnije se afirmisao i u Partizanu a krunu karijere dostigao u reprezentaciji naše zemlje i inostranstvu. Iako je u 41. godini života, Vladica Stojanović odlučio je da naredne sezone nastupa za Jugović iz Kaća.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje, predvodnik čuvene generacija juniora, šampiona Evrope iz 2000. godine, naredne sezone nosiće dres Jugovića.

Tokom više od dve decenije, iskusni srednji bek branio je boje Crvene zvezde, Partizana, Bidasoe Irun, zatim nemačkog Melsungena, francuskog Tuluza i rumunske Konstance. Igrao je i u Kataru, za nemački Ajntraht Hildeshajm, francuski Eks, a poslednjih godina bio je stanovnik Izraela. Nosio je dresove Bnei Herclije i Ramat Hašarona.

Sa seniorskom reprezentacijom Srbije i Crne Gore je igrao na Svetskom prvenstvu 2005. u Tunisu gde je zauzeto peto mesto. Takođe, bio je i član nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu 2006. u Švajcarskoj gde je SCG zauzela osmu poziciju.

On će u Jugoviću imati dvostruku ulogu. Osim na terenu, pomogaće prvom treneru Akimu Komneniću na klupi.

“Imam diplomu operativnog trenera i nameravam dalje da se edukujem. U Izraelu sam prethodnih godina radio i kao pomoćni trener. Takvu ulogu ću imati i naredne sezone u Kaću. Pomagaću u radu sa mladim igračima”, rekao je Stojanović za Sportski žurnal.

Jugović je ovog proleća u plej-autu uspeo da se izbori za opstanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari