Vladimir Jovanović menja Dejana Radonjića 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Pominjali su se brojni kandidati nakon odlaska Dejana Radonjića, međutim, naslednik crnogorskog stručnjaka na klupi Crvene zvezde biće Vladimir Jovanović.

Mladi, 38-godišnji stručnjak bio je juče, ponovo, na razgovoru sa Nebojšom Čovićem, koji je odlično upućen u njegov rad, s obzirom na to da je trener iz Mladenovca karijeru gradio u mlađim kategorijama Crvene zvezde ali i kao šef struke FMP.

Dve strane su razgovarale o svim detaljima, kako da se sastav upotpuni domaćim igračima i nadogradi inostranim na gorućim mestima plejmejkera i centra.

Jovanović je i ranije pominjan kao rešenje za klupi Crvene zvezde, posebno nakon odlaska Saše Obradovića, odnosno dok se njegova smena spremala.

U pitanju je darovit stručnjak koji je trenersku karijeru započeo sa 28 godina. Uspešno je radio u mlađim kategorijama Zvezde, kao i na mestu šefa struke FMP. Nakon odlaska iz FMP, 2020. preuzeo je Cibonu koju je vodio nekih godinu dana.

Za vreme njegovog mandata u Zagrebu, ispromovisani su mladi igrači Lovro Gnjidić, Danko Branković i Toni Nakić, a sva trojica su ovoga leta pornašla inostrane angažmane.

Jovanović važi za stručnjaka koji preferira rad sa mladim igračima, kao i moderan način poimanja košarke u visokom tempu i na veliki broj poseda.

Jovanović je bez klupskog angažmana od januara ove godine, kada je napustio Cibonu na čijoj klupi je bio 11 meseci, ali je trenutno selektor reprezentacije Srbije do 20 godina koju od 16. do 24. jula čeka Evropsko prvenstvo u Gruziji.

On je sa Crvenom zvezdom potpisao trogodišnji ugovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari