Vladimir Jovanović novi trener Budućnosti 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Posle dvogodišnjeg trenerskog iskustva u Megi, Vladimir Jovanović karijeru će nastaviti u podgoričkoj Budućnosti.

Vijesti su o takvoj verovatnoći već pisale, međutim, danas su se Podgoričani zvanično oglasili potvrdom da je naslednik Aleksandra Džikića na klupi Budućnosti još jedan srpski sturčnjak, Vladimir Jovanović.

Džikić karijeru nastavlja u hapoelu iz Jerusalima, dok će Jovanović pokušati da sa Podgoričanima napravi rezultatski iskorak u narednoj sezoni.

Budućnost je ovog leta napravila veliki rez, pa su tako pod ugovorom ostali samo Igor Drobnjak i Edin Atić, dok je Zoranu Nikoliću ponuđen produžetak saradnje do 2024. godine.

„Sjajni trener, sa košarkaškim genom, budući da je rođeni Čačanin, preuzeće kormilo našega kluba i vodiće nas u narednom periodu. Pet godina je bio desna ruka Duška Vujoševića u Partizanu, pre nego što i sam nije postao trener crno-belih. Sa samo 38 godina je osvojio ABA ligu u tadašnjem Final 4 sistemu, gdje je u polufinalu bio bolji upravo od našeg kluba u tesnoj utakmici. Nakon Partizana radio je u Donjecku, Igokei, da bi potom potpisao za Lokomotivu Kubanj, gde je radio i na razvoju talenata giganta ruske klupske košarke. Trenirao je i Šenžen Leoparde u Kini, pre nego što je postao trener Mege. U beogradskom timu radio je sjajan posao, pogotovo sa akcentom na radu sa mladim igračim“, obrazložili su Podgoričani odluku da Jovanoviću povere vođenje prvog tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari