Vlahović debitovao golom 1Foto: EPA-EFE/Domenech Castello

Zahvaljujući golu Dušana Vlahovića fudbaleri Juventusa uspeli su da ostanu neporaženi na gostovanju protiv Viljareala (1:1), dok je Čelsi na svom stadionu pobedio Lil rezultatom 2:0 (1:0) u večeras odigranim prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona. Revanš mečevi na programu su za 14 dana.

Samo 32 sekunde bile su dovoljne Dušanu Vlahoviću da postigne gol u svojoj prvoj utakmici u Ligi šampiona. Posle pasa Danila sa polovine Juventusa srpski fudbaler je stigao do lopte u kaznenom prostoru domaćih, a zatim iz teške pozicije majstorski pogodio suprotan ugao gola Viljareala. U narednih dvadesetak minuta fudbaleri španskog tima su imali veliku inicijativu i nekoliko odličnih prilika da dođu do izjednačenja, a najveću je propustio Lo Selso, koji je u 13. minutu pogodio stativu.

Mnogo iskusniji igrači „stare dame“ uspeli su da sačuvaju vođstvo, a potom i da postepeno prebace igru na polovinu rivala. Centralna figura meča do kraja prvog poluvremena bio je Vlahović, preko koga je išla većina napada gostiju i koji je u nekoliko navrata sjajnim dodavanjima omogućio svojim saigračima da dođu u šansu da dupliraju vođstvo Juventusa.

U nastavku meča fudbaleri „žute podmornice“ su strpljivo napadali, držali loptu u svom posedu i u 66. minutu konačno dočekali grešku poslednje linije odbrane gostiju. Posle dodavanja Kapua, Pareho se naša sam ispred golmana Šćešnjog i sa deset metara lako ubacio loptu u mrežu. Juventus je tek desetak minuta pre kraja uspeo da ozbiljnije ugrozi gol domaćih, a šansu je imao Vlahović, koji je odlično šutirao sa 16 metara, ali je golman Rulji dobro odbranio.

Navijači Čelsija su prvi put ove sezone mogli da na „Stamford Bridžu“ prisustvuju utakmici svog kluba u Ligi šampiona, a aktuelni šampion je do trijumfa nad Lilom došao rutinski i bez puno problema, iako nije prikazao šampionsku partiju.

Domaćin je samo u prvih petnaestak minuta opravdao ulogu favorita, stvarao prilike i postigao gol, ali je u većem delu utakmice bio neuverljiv. Menadžer Čelsija Tomas Tuhel odlučio je da u startnu postavu umesto Romelua Lukakua uvrsti Kaija Haverca i to mu se isplatilo u 8. minutu kada je mladi Nemac posle kornera sa leve strane glavom poslao loptu u mrežu.

U nastavku meča oba tima prikazala su tvrdu igru, a praktično jedinu dobru šansu u gol je pretvorio Kristijan Pulišić u 63. minutu. Prethodno je Ngolo Kante sa svoje polovine poveo kontranapad, stigao do šesnaesterca gostiju, asistirao Amerikancu koji je lako savladao golmana Lila Žardima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari