Vlahović oduševljen saradnjom sa Argentincem: Neverovatan je osećaj igrati sa Di Marijom 1EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Kašljucao je Juventus, naročito u prvom poluvremenu, tačnije u uvodnih petnaestak minuta, ali je na kraju uspeo da savlada Sasuolo na startu Serije A (3:0). Dušan Vlahović sa dva gola, u saradnji sa Anhelom di Marijom, obeležili su trijumf crno-belih i pokazali da su sposobni da kliknu na prvu.

Dostao toga u igri Juventusa još uvek ne štima; jeste rezultat bio ubedljiv, ali je igra u manevru nešto u čemu će crno-beli tokom sezone morati rapidno da napreduju kako bi konkurisali najboljim italijanskim, kao i ekipama u Ligi šampiona.

Za sam početak, bilo je dovoljno da Vlahović ogromnim entuzijazmom nadoknadi manjak forme i da Juventus oslonjen na iskustvo i individualan kvalitet Di Marije iskoristi određene taktičke propuste rivala i na kraju trijumfuje bez prevelike doze stresa.

Argentinac je nagovestio da bi i u 35. godini života mogao da bude veliko pojačanje za Staru damu, pogotovo jer je na startu sezone veoma dobro sarađivao sa Dušanom Vlahovićem, asistirajući mu kod trećeg gola Juventusa.

„Neverovatan je osećaj igrati sa Anhelom di Marijom. Prijatno je sarađivati sa takvim šampiona i hvala mu na asistenciji. Odigrao je izvanredan meč. Sa Kostićem igram zajedno u reprezentaciji Srbije, tako da je lepo što je ovde. Stvaramo zaista prijatnu atmosferu u timu. Ovo je samo početak, pobedili smo u prvoj utakmici, moramo da nastavimo mirno i samouvereno. Tim je na prvom mestu, ne bih se žalio da tu ostane i osvoji „skudeto“, a da ja ne budem najbolji strelac“, tvrdi Vlahović.

Srpski napadač bio je iskren posle utakmice, objasnivši da još uvek nije u najboljoj formi, uprkos tome što je radio i vredno trenirao tokom leta.

„Radio sam celo leto, još nisam na 100 odsto snage jer sam imao problem koji njije bilo lako prevazići. Ovo mi je druga utakmica od 90 minuta koju sam odigrao od kraja prošle sezone. Radim na tome da se vratim na 100 odsto kako bih mogao da budem na raspolaganju timu i pomognem mu da ostvari još pobeda.“

Uprkos kvalitetnim izdanju, Di Marija je morao da napusti igru u 66. minutu zbog bolova u preponi. Iako je imao sličnih problema i tokom pripremnog perioda, trener Masimilijano Alegri nije hteo da ga izvede iz igre u ranoj fazi drugog poluvremena, bez obzira na to što je rezultat bio ubedljiv u korist Stare dame.

„Nisam zabrinut. Videćemo šta će testovi pokazati. Nažalost, takve stvari se dešavaju u fudbalu. On je imao problem sa primicačem i pre nedelju dana, možda je trebalo da ga zamenim kada je bilo 3:0, ali on je uživao na terenu. Važno je da smo pobedili utakmicu u kojoj smo imali ogromnu želju, ali nije bilo jednostavno.“

Iako je u poslednjoj liniji došlo do promena tokom leta, odlaskom De Lihta, protiv Sasuola je izgledalo da će Brazilac Bremer biti zaista veliko pojačanje za crno-bele.

„Iskreno zadivljen sam kako se dobro uklopio. Veoma je miran, jedino što sam mu rekao jeste da ne prati Berardija koji ga je izvukao čak do sredine terena. U tim situacijama morate da popustite.“

Alegri je pohvalio Vlahovića posle utakmice, ali je i javno poručio da mora da poradi na tome da odluke donosi pametnije i staloženije u pojedinim situacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari