Vlahović: Ostvarili mi se snovi 1foto EPA-EFE/Domenech Castello

Zahvaljujući golu Dušana Vlahovića Juventus je ostao neporažen na gostovanju Viljarealu (1:1), dok je Čelsi rutinski pobedio Lil (2:0) u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona.

Na svojoj debitantskoj utakmici u Ligi šampiona Vlahović je postigao gol već u 32. sekundi, ali majstorski pogodak i sjajna partija srpskog reprezentativca nisu pomogli “staroj dami” da dođe do trijumfa. Ekipa iz Torina je gotovo celu utakmicu provela na svojoj polovini, ali kada bi stizali do šesnaesterca domaćih Vlahović je pravio velike probleme odbrani Viljareala.

Po završetku utakmice srpski reprezentativac bio je srećan zbog toga što je postigao gol na debiju u Ligi šampiona, ali nezadovoljan rezultatom.

– U Juventusu mi se ostvario san da zaigram u Ligi šampiona ali nisam 100 odsto srećan jer nismo pobedili. A želeli smo to. Ostaje žal, nismo uspeli, ali idemo dalje. Mislim da smo uradili ono za šta smo se pripremali u svlačionici, pokušali smo da nastavimo onako kao što smo počeli, ali nekada dosta toga zavisi i od protivnika. Čestitam Viljarealu na pruženoj igri – rekao je Vlahović, a zatim dodao da se ne slaže sa ocenom da je Juventus prikazao lošu partiju.

– Moramo da potražimo više kontinuiteta u igri. Ali mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Gledamo ka sledećem meču i pobedi bez obzira ko nam je protivnik. Ja lično sam već zaboravio ovu utakmicu. Treba gledati unapred.

Na zanimljiv način je Vlahović proslavio gol i gestom ka tribini pokazao kao da nekoga ućutkuje. Italijanski mediji su pomislili da je to odgovor onima koji kritikuju njegove igre u dresu torinskog kluba.

– Ne znam zašto ljudi pokušavaju da stvaraju konfuziju Radio sam to i ranije. Ne čitam novine i pokušavam da svakim danom napredujem. Čvrsto stojim na zemlji. Proslava nije bila odgovor nikakvim kritičarima već gest ka jednom članu moje porodice. To je sve.

Vlahović je rekao je da mu ne prija kada ga novinari porede sa bivšim igračem Juventusa Alesandrom del Pjerom.

– Del Pjero je legenda i ikona kluba. Ne želim da sebe poredim sa bilo kim jer to nije moguće – rekao je Vlahović.

Sa ovakvim Vlahovićevim stavom složio se i Del Pjero.

– On je u pravu kada kaže da nema potrebe da ga porede sa bilo kim. Ne treba da ga porede ni sa mnom, ni sa bilo kim drugim. Svaki igrač treba da ima svoj put, a Vlahovićev je do sada jako dobar i nadam se da će biti sve bolji i bolji.

Analizirajući meč u Viljarealu Del Pjero je najviše pažnje posvetio potezima srpskog napadača.

– To je gol rasnog centarfora. Danilo je poslao vertikalnu loptu idealnu za Vlahovića koji sjajno napada prostor. A Viljareal se nije snašao u tom napadanju prostora. Vlahović je realizovao napad u maniru klasnog napadača. Primio je loptu spolja jer bi u svakom drugom slučaju bio blokiran. Raul Albiol mu je bio blizu ali je Vlahović iskoristio prednost u odnosu na štopera koji je hteo da zatvori šut u bliži ugao i ostavio mu dalji. Vlahović je već znao gde je gol i nije ni morao da podigne glavu i da pogleda. Reagovao je desnom nogom i ukrao golmanu vreme da se namesti.

Bivši kapiten Juventusa hvali i Vlahovićevu požrtvovanost u igri i želju da služi timskim ciljevima.

– Vlahović je odigrao sjajnu utakmicu. Mnogo se žrtvovao za ekipu, pogotovo u drugom poluvremenu koje je bilo teško za Juventus – rekao je Alesandro del Pjero.

Kapelo: Dušan bolji od Lukakua

Legendarni trener Fabio Kapelo izjavio je da je partija Dušana Vlahovića u meču između Viljareala i Juventusa dokaz da srpskog igrača inspirišu velike utakmice.

– Vlahović je dokazao da je igrač velikog karaktera. Sudija je prespavao neke momente u utakmici i zaboravio da nekoliko puta svirne u korist Vlahovića. Ono što volim kod njega je njegov stav i želja da svim silama pomogne saigračima. U derbiju protiv Torina nije bio dobar ali moramo reći da je bio sjajno čuvan od strane sjajnog čuvara koji mu nije dozvolio mnogo trčanja. Možda je protiv Torina bio i malo umoran. Mislim da ga ove velike utakmice inspirišu – rekao je Kapelo i dodao da Vlahović nema brzinu i snagu Lukakua, ali da je tehnički mnogo kvalitetniji napadač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari