Vlasnik Nagetsa otkrio šta misli o Nikoli Jokiću 1Foto: EPA-EFE/MIKE NELSON

Denver vodi sa 3:1 protiv Majamija u finalnoj seriji NBA lige i na korak su od osvajanja prvog prstena u istoriji franšize.

Vlasnik Denver Nagetsa je Sten Kronke, a iako se retko oglašava u medijima sada jednostavno nije mogao da sakrije impresije zbog partija koje pruža srpski centar Nikola Jokić.

„Ovaj klub za 47 godina nije osvojio ligu, pa je ovo finale jako uzbudljivo za grad. Izgradili smo tim koji konačno imamo, na sjajnim igračima poput Jokića, Džamala … draftovali smo talente kao što su Majkl Porter, Braun ove godine. To je sjajna grupa momaka i zaista sam srećan zbog njih. Jokić je nešto najimpresivnije što sam ikada video. Video sam dosta košarke, igrao sam košarku, volim taj sport, moj sin je igrao na odličnom nivou… Nikola Jokić je nešto najimpresivnije što sam ikada video u košarci, on je impresivan igrač“, rekao je on.

Istakao je da prethonih godina ni okolnosti nisu bile na njihovoj strani.

„Pre dve godine, kada smo doveli Arona Gordona i videli sve ove momke kako rade zajedno, mislili smo da smo na pravom putu da pobedimo. Ali Džamal ​​Marej se povredio, a zatim i Majkl Porter. Nikad ih nismo videli da igraju zajedno i zdrave. Oni su sjajan tim i odlična grupa“, zaključio je Kronke.

Kronke u svom vlasništvu ima i NFL tim Los Anđeles Rems, Kolorado Avalenš koji se takmiči u hokejaškoj NHL ligi i fudbalski tim Kolorado Repids koji nastupa u MLS, a težak je 13 milijardi dolara.

LA Ramsi su osvojili Superboul 2021. godine kada su u velikom finalu bili bolji od Sinsinati Bengalsa 23:20, a sada su i Nagetsi na korak od možda i najvećeg sportskog uspeha u državi Kolorado.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari