Vojvodina i TSC za čelo tabele 1Foto: STARSPORT

Partizan je uspeo da prebrodi prvu ovosezonsku evropsku prepreku, ali sada ima obavezu da u domaćem takmičenju napravi drugu pobedu.

Crno-belima u goste dolazi Mačva koja je u prva dva kola uspela da osvoji samo bod. Beogradski klub u subotu promoviše prvog japanskog fudbalera u svojim redovima, Takuma Asana, koji je doveden iz londonskog Arsenala za milion evra. Nije isključeno da će trener Savo Milošević već protiv Mačve ubaciti Japanca „u vatru“ da bi video na kom je nivou fizičke pripreme, kao i da već počne da se uklapa u taktičke planove.

Vojvodina je sa trenerom Nenadom Lalatovićem odlično startovala sa dve pobede u gostima, pa je sada kod kuće favorit protiv Rada (subota, 20.00). Lalatović je pre dve i po godine bio trener Vojvodine, a u međuvremenu je na stadion u Novom Sadu dolazio kao trener Čukaričkog i Radničkog. Nekadašnji trener Crvene zvezde tvrdi da se ne opterećuje da li će ga navijači Vojvodine ponovo dočekati dobrodošlicom.

– Ne opterećujem se kako će me prihvatiti, ako zaslužim njihovu podršku zaslužio sam, ako ne zaslužim… Zamolio bih naše navijače da dođu, još je besplatan ulaz, treba nam njihova podrška za pobedu protiv tima kakav je Rad. Ako žele Vojvodinu u Evropi sledeće sezone, treba nam već sad pun stadion – rekao je Lalatović.

Trener novosadskih crveno-belih tvrdi i da ga ne opterećuje ni to što je Vojvodina izgubila dva prethodna meča protiv „građevinara“.

– Idemo na pobedu, ali kad čujem statistiku, vidim da nije baš na našoj strani. Poslednje dve smo izgubili. I kada sam vodio klub u prošlom mandatu smo izgubili na Banjici posle preokreta. Oni su organizovani, specifični, ljudi koji ga vode daju sve za taj klub, kao i igrači. Imaju svoj kvalitet, recimo Mladenović koga sam želeo ovde, ali nisam mogao da ga dovedem. Tu je i Petrović, jedan od najtalentovanijih u Srbiji – zaključio je Lalatović.

TSC iz Bačke Topole je najveće iznenađenje ove sezone sa dve pobede iz prva dva kola. Zbog toga mnogi očekuju zanimljiv meč protiv Spartaka koji bi tim iz Bačke u slučaju pobede mogao da sačuva na prvom mestu Superlige. Meč između Voždovca i Crvene zvezde odložen je na neodređeno vreme na zahtev šampiona Srbije zbog obaveza u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Na Banovom brdu u Beogradu Čukarički dočekuje Radnik (nedelja, 20.00), posle poraza od Moldea pokušaće da zaboravi ispadanje iz kvalifikacija za Ligu Evrope, dok će Radnički Niš na svom terenu želeti da se iskupi za prošlonedeljni poraz na gostovanju Crvenoj zvezdi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari